Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
28.09.2015 10:06:17
Deli članek:

Dončić s soigralci dvignil nov pokal

Reuters

Košarkarji madridskega Reala so zmagovalci medcelinskega pokala, potem ko so bili v dveh tekmah boljši od brazilskega Bauruja.

Real je petič postal prvak v tem tekmovanju, v katerem se pomerita evropski in južnoameriški prvak. Fiba ga je prvič organizirala leta 1966. Z izjemo dveh let so se ekipe za naslov merile do leta 1987, potem je sledil devetletni premor do naslednjega dvoboja leta 1996. Ta je ostal edini do leta 2013, ko je Mednarodna košarkarska zveza spet uvedla boj za prestižno lovoriko.

Real in Bauru sta se pomerila v Sao Paulu. Na prvem srečanju so slavili Brazilci z 91:90, v drugi tekmi pa so Madridčani zmagali z 91:79 in se veselili naslova. Za najkoristnejšega igralca pokala je bil izbran španski reprezentant v dresu Reala Sergio Llull. Za kraljevi klub je na obeh tekmah igral tudi Luka Dončić. Šestnajsletni slovenski košarkarski dragulj je na prvem srečanju igral sedem minut in ni dosegel točke, na drugem dvoboju pa je na parketu prebil 16 minut in dal štiri točke, vse iz prostih metov, ob tem pa imel še po dve asistenci ter ukradeni žogi.

Za Real je to že peta lovorika sezone 2014/15, v kateri so osvojili vse, kar se je osvojiti dalo: španski superpokal, pokal in prvenstvo, evroligo ter zdaj še medcelinski pokal.