Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.09.2015 11:49:22
Deli članek:

Nekdanji član Uniona Olimpije se je upokojil

arhiv Ekipe

V zadnjem času se je kar precej ugibalo o tem, kje bo kariero nadaljeval Matt Walsh, Američan pa se je naposled odločil, da je končal s profesionalnim igranjem košarke.

Dvaintridesetletni Walsh je leta 2005 postal član NBA moštva Miami Heats, a tam ni dobil priložnosti za dokazovanje, tako se je leto pozneje že preselil v Evropo, kjer je do letos zamenjal kopico klobov - in držav. Tako se je preizkusil v Grčiji, Španiji, Franciji, Ukrajini, Belgiji, Nemčiji, Italiji in nazadnje še v Turčiji. Med avgustom 2009 in februarjem 2010 pa je med drugim nosil tudi dres Uniona Olimpije.

Matt Walsh je bil v tistem času najboljši strelec ljubljanskega moštva, v evroligi je v povprečju dosegal 17,3 točke na tekmo, v jadranski ligi pa 13,3 točke.

"Veliko ljudi me sprašuje, kje bom igral v tem letu. Zdaj javno oznanjam, da končujem z igranjem košarke. Z družino komaj čakamo, da na polno zaživimo doma in začnemo novo poglavje v našem življenju. Sem najsrečnejši košarkar na svetu. Od mlajših kategorij do lige NBA in povsod vmes sem imel najboljše soigralce, trenerje in navijače, kar bi si jih lahko želel. Hvala vsem, ki ste mi pomagali na moji poti, preveč vas je, da bi se vam lahko posebej zahvalil, ampak sem hvaležen vsem, bolj kot si mislite. Torej, adios košarka, in najlepša hvala, veselim se naslednje tekme, ko bom igral proti svojemu sinu," je na svojem facebook profilu napisal Walsh.

facebook