Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.06.2015 12:01:37
Deli članek:

Je bil LeBron v finalu tudi "trener"?

Ne samo da je igral praktično sam, razkritja enega od najboljših poznavalcev lige NBA pravijo, da je bil LeBron James proti Golden Statu tudi nekakšen trener Clevelanda.

Konjenike iz Ohia sicer s klopi vodi dolgoletni znanec evropskih košarkarskih parketov David Blatt, toda sloviti Marc Stein, ekspert za ligo NBA pri še bolj sloviti ameriški televizijski mreži ESPN trdi, da je bil omenjeni strokovnjak v letošnjem velikem finalu v veliki meri podrejen svojemu zvezdniškemu varovancu. 

Stein je vseh šest tekem finala kot eden od medijskih srečnežev spremljal skorajda neposredno na parketu in pravi, da je videl kar nekaj skrajno nenavadnih in nadvse zanimivih prizorov. Takih, ob katerih je bilo kristalno jasno, da tekme pogosto vodi James in da se mu Blatt prav tako pogosto podreja

Kot trdi cenjeni kolega, naj bi LeBron med drugim klical tudi tiste minute odmora, ki jih ponavadi kliče trener (ne zgolj priložnostnih, ki so v rokah igralcev), delal menjave in vpil na Blatta, kadar mu njegove odločitve niso bile všeč. Kadar se je moral s kom o čem posvetovati, pa je to naredil z enim od pomočnikov, nikoli s trenerjem. 

Vrhunec pa naj bi zadeva dosegla v nekaj primerih, ko je Blatt na tisto znamenito trenersko tablo narisal nekaj svojih zamisli, a te Jamesu niso bile všeč. LeBron naj bi to dal zelo ostro vedeti, njegov trener pa je menda tablo hitro pobrisal in na njej narisal nekaj novega, zvezdniku bolj všečnega. 

Če trditve držijo, potem je James finale resnično igral sam v vseh pogledih, sami pa se odločite, ali je zaradi tega še boljši in še večji ali pa je nekje vendarle treba potegniti mejo ter morajo nadrejeni ostati nadrejeni, podrejeni pa podrejeni.