Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.05.2015 10:12:42
Deli članek:

James od bedaka do junaka

Košarkarje iz Clevelanda le še zmaga loči do uvrstitve v veliki finale lige NBA.

Po dveh zmagah v Atlanti so prvič zmagali na domačih tleh, potem ko so po podaljšku slavili s 114:111. Junak dvoboja je bil LeBron James, ki je zgrešil uvodnih deset metov, nato pa tekmo končal s 37 točkami, 18 skoki in 13 podajami.

Gostitelji so vseskozi hodili po robu, a so se izvlekli ter najprej izsilili podaljšek, nato pa dosegli še tretjo zmago v finalu vzhodne konference. V ekipi iz Atlante se je izkazal Jeff Teague s 30 točkami, sedmimi podajami in šestimi skoki.

LeBron James je zadel trojko dobre pol minute pred koncem podaljška, ki je Cleveland popeljala v vodstvu, dve točki pa je dodal še za končni rezultat 114:111. Ko je na drugi strani Shalvin Mach zgrešil met za tri točke za izenačenje, je zvezdnik padel na koleni. "Zdaj bi lahko igral tudi zdravnika glede na to, koliko poškodb imam," je dejal James, ki je bil po dvoboju povsem izmučen. Nekaj podobnega se mu je zgodilo že v finalu 2014.

"Igral je v bolečinah, s krči v nogah, vendar ni pustil, da bi izgubili. Neverjetno," je po tekmi dejal njegov trener David Blatt.

Poleg Jamesa je bil odločilen faktor za zmago Clevelanda tudi izključitev do tedaj najboljšega posameznika Atlante Al Horforda ob koncu prvega polčasa (14 točk, met iz igre 7:10). V borbi za žogo je trčil z Matthewom Dellavedovom, se hkrati poškodoval, sodniki pa so po ogledu počasnega posnetka ocenili, da je naredil namerno osebno napako. "Najmanj, kar lahko rečem, je, da je odločitev sodnikov čudna," je dejal najboljši igralec Atlante Jeff Teague, Horford pa je dodal: "Nekje mora obstajati meja. Sodniki morajo razumeti, da se nihče ne želi poškodovati."

Četrta tekma bo v noči na sredo v Clevelandu. V finalu zahodne konference Golden State vodi proti Houstonu s 3:0 v zmagah.