Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.05.2015 17:01:33
Deli članek:

Finale se je predčasno končal z letečimi stoli (video)

vszi

V finalu črnogorskega prvenstva sta se pomerili Budućnost in Sutjeska.

Zmagovalca je dala četrta tekma, naslov prvaka je ubranila Budućnost, ki je v zmagah slavila s 3:1. Vendar pa zadnje srečanje, ki sta ga moštvi igrali v Nikšiću, sploh ni bilo odigrano do konca.

Do (dokončne) prekinitve je prišlo v tretji četrtini, natančneje v 28. minuti (Budućnost je takrat vodila z 51:49), ko so z divjanjem začeli privrženci domače ekipe. Najprej sta si na parketu v lase skočila igralca Nemanja Vranješ in Omar Cook, ki sta morala zaradi tega predčasno v slačilnico.

Nato pa so na igrišče vdrli privrženci Sutjeske ter igralce in strokovno vodstvo Budućnosti začeli obmetavati s stoli. To ni bila prva prekinitev, enkrat prej je bila prekinjena za približno pol ure, in tudi za tisto prekinitev so "poskrbeli" domači navijači.

V 18. minuti je namreč Nikola Ivanović zadel trojko in se obrnil proti tribunam, kar je razjezilo navijače Sutjeske. Ti so začeli na gostujočo klop metati stole in dvoboj je bil prekinjen. Organizatorji so izpraznili del tribune za klopjo podgoriške ekipe in po pol ure se je srečanje nadaljevalo. Ko je bilo prekinjeno drugič, je bilo dokončno odpovedano. Srečanje so za zeleno mizo registrirali z rezultatom 20:0 za Budućnost.

vszi

"Ni opravičila za stvari, ki so se zgodile, za vdor navijačev na igrišče in napad na gostujoče igralce ter strokovno vodstvo. Sem proti vsakršnemu nasilju na športnih igriščih. Seveda obstaja obžalovanje, ker se dvoboj ni končal na igrišču, da bi zmagal boljši. Rad bi se zahvalil odgovornim pri Budućnosti, ki so bili pripravljeni nadaljevati tekmo. Skupaj s sodelavci iz kluba sem skušal umiriti situacijo, ampak nam na žalost ni uspelo. Edina dobra stvar pri vsem skupaj je, da ni bil nihče poškodovan," je bil razočaran predsednik Sutjeske Darko Perović.

"Žal nam je, ker smo do naslova prišli na tak način. Na vso srečo pa v incidentih ni bil nihče poškodovan. Zahvaljujemo se predsedniku Sutjeske Darku Peroviću, ki je skupaj z direktorjem Miodragom Lješkovićem storil vse, da bi se zadeve umirile. Po prvi prekinitivi smo želeli nadaljevati z igro, in takrat je že bilo rečeno, da se bo v primeru novega incidenta tekma prekinila. V drugem polčasu je prišlo do spora med Cookom in Vranješem in to je bil znak, da so ljudje vdrli na igrišče. Takrat enostavno ni bilo pogojev, da bi se tekma normalno končala. S tem je izgubila celotna črnogorska košarka," je povedal direktor prvaka Slavko Radulović.