Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
13.05.2015 12:59:13
Deli članek:

Gibson: "Nisem ga brcnil"

vszi

Sinoči so košarkarji Clevelanda v peti tekmi drugega kroga končnice na svojem parketu s 106:101 premagali Chicago in povedli s 3:2 v zmagah, tako da za napredovanje rabijo še zmago.

Dvoboj je zelo tesen in v njem se je do zdaj dogajalo že marsikaj. Med drugim je bil Joakim Noah že kaznovan, ker je odrinil navijača Clevelanda

Tudi sinoči se je dogajalo marsikaj. Sploh zadnja četrtina je bila zelo pestra. V ogled vam ponujamo akciji iz tega dela srečanja, v obeh pa je bil udeležen Matthew Dellavedova.

V drugi minuti so bili gostje v napadu, akcijo je uspešno zaključil Brooks in izid znižal na 83:73. Za prostor pod košem sta se borila Dellavedova in Taj Gibson ter padla po tleh. Gibson je prvi vstal, Dellavedova pa ga je z obema nogama "objel" za levo nogo.

Ko se je Gibson skušal izviti iz prijema, se je stvar dodatno zaostrila. Sodniki pa so slednjega izključili, ker so ocenili, da je brcnil na tleh ležečega tekmeca. Takrat so se na kupu znašli skoraj vsi igralci obeh moštev in se začeli prerivati.

"Sploh ga nisem brcnil, on je me z nogama 'objel'. Seveda je na koncu postalo bolj grdo. Sodniki niso dosodili prekrška, jaz pa sem skušal izvleči svojo nogo. Zaradi moči, ki sem jo moral vložiti v to, je bilo vse skupaj videti, kot da sem ga brcnil. Na televiziji je vse videti drugače. Ni kaj, izključili so me, razočaran sem, ker tekme nisem mogel odigrati do konca. Zdaj se moram soočiti s posledicami, spoprijel se bom s tem, kar bo reklo vodstvo lige, čeprav ga sploh nisem brcnil. To je košarka, ne smemo se tepsti, samo skušal sem igrati košarko," je po srečanju povedal Gibson, ki bo mogoče kaznovan z neigranjem na naslednji tekmi. Ob tem pa ga je zmotilo še nekaj drugega.

Ko se je po izključitvi v spremstvu varnostnika odpravil proti slačilnici, so domači navijači vanj metali različne predmete. "Drugič zapored se je v Clevelandu zgodilo, da nas obmetavajo s stvarmi. To je res pod vsak ravnjo, ampak tu smo, da igramo košarko, nimamo se časa ubadati s tem," je zaključil Gibson.

"Ne vem, kaj se je zgodilo, samo skušal sem vstati, potem pa je prišlo do prerivanja," se je nedolžnega delal Dellavedova, ki ga je Gibson podrl že v enem od prejšnjih napadov, ko je postavljal blokado. Zato jih ni malo, ki so pomislili, da je Dellavedova z nešportno potezo skušal "poplačati" dolg.

Svojemu soigralcu sta v bran stopila tudi LeBron James in J.R. Smith: "Taj je s komolcem udaril Dellyja v glavo in ga zbil po tleh. Malo sta se zapletla in Taj ga je brcnil," je dejal prvi zvezdnik Konjenikov.

"To je bila umazana igra,"
pa je bil jasen Smith, in dodal: "Delly je igral moško, nikogar ni želel poškodovati. Kar je storil Gibson, pa je umazano. Nekaj vem o teh stvareh, zato so sodniki naredili pravo potezo, ko so izključili Gibsona. Obstajajo stvari, ki jih enostavno ne smeš početi."

Omenili smo dve akciji iz zadnje četrtine in zdaj je na vrsti še druga. Ta je veliko bolj košarkarska. Gre za izjemno obrambno posredovanje LeBrona Jamesa, ki je z nebeškim skokom blokiral met Derricku Rosu. Slednji je že preigral Dellavedova in bil na dobri poti, da približno 50 sekund pred koncem tekme izid izenači na 101:101, nato pa se je pred njim pojavil James in žogo brez večjih težav odbil izven igrišča.