Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.05.2015 09:02:37
Deli članek:

Chicago skoraj do rekorda, Clippersi izborili sedmo tekmo

Reuters

Košarkarji Chicago Bulls so na šesti tekmi prvega končnice lige NBA v gosteh s 120:66 premagali Milwaukee Buck in se z izidom 4:2 v zmagah uvrstili v drugi krog.

San Antonio Spurs so na domačem igrišču s 96:102 izgubili proti Los Angeles Clippers, tako da bo o napredovanju odločala sedma tekma v Los Angelesu. Na sporedu bo v soboto.

Po dveh zmagah nad Chicago Bulls so v vrstah Milwaukeeja verjetno že pomislili, da lahko pred svojimi navijači na šesti tekmi končnice prvega kroga lige NBA izsilijo še sedmo tekmo. Toda vsi upi po zmagi so splavali po vodi že po prvi četrtini, ki so jo gostje dobili s 34:16. S tem pa težav za domačo ekipo, ki ji v napadu ni in ni šlo, še ni bilo konec, kajti ob polčasu je Chicago vodili že z neverjetnih 67:33.

Tudi v nadaljevanju tekme Mike Dunleavy, ki je pred prihodom v Chicago igral za Milwaukee, in soigralci niso popuščali. Razpoloženi so bili tudi igralci s klopi, tako da so se prav vsi vpisali med strelce. Prednost gostov je vztrajno rasla in na koncu pristala pri 54 točkah razlike. Na ta način so za štiri točke zaostali za rekordno zmago v končnicah NBA lige, ko je 19. marca 1956 St. Louis s 133:75 premagal Minessoto.

"Milwaukee je prišel v serijo zmag, zato ni bilo ravno preprosto igrati te tekme, vendar nam je uspevalo prav vse," je po visoki zmagi povedal Mike Dunleavy, z 20 točkami najboljši strelec tekme, v kateri niti en igralec Milwaukeeja ni dosegel več kot osem točk, kolikor jih je dosegel Zaza Pachulia. Ob Dunleavyu se je v ekipi bikov z 19 točkami izkazal tudi Pau Gasol.

Veliko bolj zanimiv in napet je bil obračun med San Antonio Spurs in Los Angeles Clippers. Košarkarji San Antonia so po zmage v Los Angelesu na peti tekmi končnice imel lepo priložnost, da se uvrstijo v drugi krog. Vendar začetna postava Gregg Popovich ni bila ravno razpoložena za igro, saj je skupaj dosegla 48 točk, medtem ko je gostujoča začetna postava ob koncu tekme dosegla skupaj 87 točk.

"Naša izvedba je bila slaba," je po porazu dejal Gregg Popovich, trener San Antonia, z njim pa se je strinjal tudi Boris Diaw, s 17 točkami drugi najboljši strelec domače ekipe, ki je v igro vstopil s klopi. Tako kot tudi najboljši strelec Marco Belinelli, ki je dosegel 23 točk.

"Trener nam vedno pove resnico. Ko igramo dobro, nas pohvali, tokrat smo z njegove strani upravičeno slišali kritične besede. Preprosto nismo imeli prave energije. Zdaj se bo o vsem odločalo v Los Angelesu," je dejal Diaw.

Popolnoma drugačno razpoloženje je bilo v taboru Clippersov. V izenačeni tekmi so, po prvi in drugi četrtini je bil izid izenačen, na začetku tretje, po zaslugi nekaj zaporednih točk Blakea Griffina in trojki Matta Barnesa prišli do devetih točk prednosti (62:53). Vodstva nato niso več izpustili iz rok, čeprav so se jim domačini s trojko Benellija približali na dve točki zaostanka (96:98), toda Jamal Crawford in Blake Griffin sta bila natančna s prostih metov.

"Čeprav bi se v primeru poraza morali posloviti od letošnje sezone, je bila to ena naših najbolj sproščenih tekem. Ves čas smo bili zbrani in čakali na svojo priložnost, ki smo jo na začetku tretje četrtine tudi dočakali. Zdaj je prednost na naši strani," je po zmagi Clippersov dejal Chris Paul, ki je ob 19 točkah imel še 15 podaj. Najboljši strelec ekipe iz Los Angelesa pa je bil Blake Griffin s 26 točkami in 12 skoki.

Katera ekipa bo v drugem krogu končnice igrala z ekipo Houston Rockets bo znano v soboto, 2. maja.

Izidi, končnica:
vzhodna konferenca
Milwaukee Bucks - Chicago Buls           66:120
(Chicago se je s skupnim izidom 4:2 uvrstil v drugi krog)

zahodna konferenca
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 96:102
(izid v zmagah je izenačen 3:3)