Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
14.04.2015 12:22:19
Deli članek:

Evroliga: Rusko-grška klasika

Profimedia

Dimitris Itudis je 13 let preživel v Panathinaikosu kot pomočnik trenerja, zdaj pa bo napel vse sile, da ga izloči iz tekmovanja.

Kot "oproda" Željka Obradovića, njegov najtesnejši sodelavec in veliko več kot le pomočnik je Itudis na klopi atenskih zelenih doživljal številne uspehe, tudi z zmagami nad moskovskim CSKA-jem.

15

ZMAG IMATA OBE EKIPI NA 30 TEKMAH V ZADNJIH 35 LETIH. PETKRAT STA SE SREČALI NA ZAKLJUČNEM TURNIRJU, DVAKRAT V FINALU. OBAKRAT SO SLAVILI GRKI.

Ko je krenil na samostojno pot, je hitro prišel klic iz Rusije in po letu v Banvitu se je preselil k "armijcem", da jih popelje tja, kjer niso bili od leta 2008, ko je imel v Moskvi glavno besedo še Matjaž Smodiš. Na evroligaški tron.

Grk je dobil proste roke, da sestavi ekipo po lastnih željah, in očitno je naredil odličen posel. CSKA je najboljše moštvo dozdajšnjega dela tekmovanja, v prvem delu je bil na desetih tekmah brez poraza, v drugem je na 12 izgubil le dvakrat. Še tri zmage potrebujejo ruski prvaki, da pridejo v Madrid, ki bo gostil letošnji zaključni turnir, kjer nameravajo napasti svoj sedmi naslov najboljšega na stari celini. 

15

ZAPOREDNIH ZMAG JE DOSEGEL CSKA LETOS V EVROLIGI, TO JE ČETRTI NAJDALJŠI NIZ KAKŠNEGA TRENERJA V ZGODOVINI LIGE.

Prav toliko jih ima tudi Panathinaikos, ki pa po odhodu Obradovića in Itudisa ni več tisto, kar je bil prejšnje desetletje in pol. Atenčani so se komaj prebili v četrtfinale, v njem bo že vsaka zmaga nad ruskim supermoštvom uspeh. Minili so časi, ko je PAO premagoval CSKA, leta 2007 in 2009 tudi v finalu evrolige. Na zadnjih 13 medsebojnih tekmah so Grki slavili le dvakrat.