Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
01.03.2015 18:12:37
Deli članek:

Z vinom do boljšega počutja (video)

Reuters

Športniki poznajo različne načine sproščanja, s katerimi skušajo pozabiti na vse fizične in psihične napore, ki jih prinaša vrhunski šport.

S tem pa seveda poskrbijo tudi za prepotrebno regeneracijo telesa.

Enega bolj zanimivih načinov relaksacije se poslužuje košarkar NBA moštva Dallas Mavericks (vanj je prestopil sredi februarja iz New York Knicks) Amar'e Stoudemire.

Dvaintridesetletni in 208 centimetrov visoki center je z javnim razkritjem svojega načina sproščanja pred kratkim poskrbel za kar nekaj razburjenja.

Gre namreč za to, da si za sprostitev privošči 40-minutno kopel v rdečem vinu. Mnogi bi pomislili, da je to svetoskrunstvo, saj je v žlahtni kapljici treba uživati na povsem drugačen način.

twitter
Vendar pa Stoudemire pravi, da mu terapija z namakanjem v špansko vino Matarromera Crianza, ki je zmešano z antioksidantno kopeljo iz rdečega grozdja (mešanica je segreta na 37 stopinj Celzija), domnevno pomaga pri razstrupljanju telesa in hkrati pospešuje krvni obtok ter blagodejno vpliva na kožo. Poleg tega pa mu čas, ki ga preživi v kopeli, pomaga še na psihološkem področju.

Mnogi so seveda pomislili tudi na to, koliko takšno razvajanje stane. Preračunano naj bi 40-minutno namakanje v zgoraj omenjeni kopeli stalo približno petsto evrov. Vendar pa za Stoudemireja to ni prevelik zalogaj, saj je bila njegova zadnja petletna pogodba pri New Yorku vredna kar 89 milijonov evrov.

Navadni smrtniki si težko privoščimo vinoterapijo, a se lahko na drugi strani veliko lažje držimo starega reka, ki pravi: "Kozarec vina na dan odžene zdravnika stran."

Se je pa Stoudemireju na sinočnji tekmi med Dallasom in Brooklynom (94:104) zgodilo še nekaj zanimivega. Bil je namreč deležen kopeli s pivom, sicer proti svoji volji, ampak mogoče bo zaradi tega zdaj preizkusil še "pivoterapijo".