Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
05.08.2014 21:00:26
Deli članek:

Popovich bo imel pomočnico

Reuters

Aktualni prvaki NBA San Antonio Spursi bodo v naslednji sezoni dobili prvo pomočnico trenerja v zgodovini lige.

Greg Popovich v naslednji sezoni tako ne bo računal le na izkušnje in znanje, ki ga premore njegov novi italijanski pomočnik Ettore Messina, temveč bodo imeli aktualni prvaki na trenerski klopi tudi pripadnico nežnejšega spola. Ena od Popovichevih pomočnic je namreč postala Becky Hammon.

Sedemintridesetletna košarkarica se bo Spursom pridružila takoj po koncu svoje zadnje sezone v WNBA, kjer od leta 2007 igra za ekipo San Antonio Stars, prej pa je osem let igrala v New Yorku. Hammonova je bila tudi članica ruske reprezentance, ki je leta 2008 na olimpijskih igrah osvojila bron.

»Komaj čakam, da se bo pridružila trenerskemu štabu. Prepričan sem, da bosta njen košarkarski IQ in delovna etika odličen dodatek klubu,« je svojo novo pomočnico pozdravil Popovich. Hammonova je prva pomočnica trenerja v zgodovini NBA, toda ne prva v strokovnem vodstvo katere ekipe. Leta 2011 je bila za video analize pri moštvu Vancouver Grizzlies zadolžena Trish McGhee, na istem položaju pa so lani LA Clippersi najeli Natalie Nakase.