Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
P.S.
P.S.
28.04.2014 16:00:00
Deli članek:

Po njej še močnejša

Arsen Perić

Slovenska reprezentantka Tina Trebec bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknila v finalnem nizu švedskega prvenstva, z igrišč odsotna dlje časa.

Pregled z magnetno resonanco je pokazal, da si je 24-letna Primorka strgala prednjo križno vez levega kolena. V maju jo čaka operativni poseg, nato pa večmesečno okrevanje, kar pomeni, da ne bo mogla pomagati slovenski reprezentanci, ki jo med 8. in 25. junijem čaka drugi krog kvalifikacij za nastop na EuroBasketu 2015 na Madžarskem in v Romuniji.

"V življenju se srečujemo z vzponi in padci. Vsaka poškodba je za športnika zelo neprijetna, še zlasti če gre za tvojo prvo resno na športni poti. A vse, kar šteje, je, da se po njej vrneš še močnejši. V zadnjih poletjih sem s ponosom nosila dres Slovenije, žal pa mi je tokrat to možnost odvzela višja sila. Ne glede na vse verjamem v ostala dekleta in trenerski štab, da bodo drugi krog kvalifikacij za EuroBasket 2015 odigrali po svojih najboljših močeh ter se prebili na premierno evropsko prvenstvo za žensko člansko reprezentanco," pravi Trebčeva, ki se je za izkazano podporo zahvalila Košarkarski zvezi Slovenije, njeni zdravniški službi in direktorju članskih reprezentanc Mateju Avanzu.

Slednji kljub smoli, ki se ob že tako skromnem naboru vrhunskih igralk v zadnjih letih drži slovenske izbrane vrste, zatrjuje, da ambicije še naprej ostajajo visoke: "To je preboj na premierno evropsko prvenstvo za slovensko žensko košarko. Z nekaj sreče se nam lahko sanje uresničijo."