Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
17.08.2024 14:10:44
Deli članek:

Kdo je tujec, ki je igral za Cedevito Olimpijo na prvi pripravljalni tekmi? Plus

KK Cedevita Olimpija / Tine Ružič

Cedevita Olimpija je s pripravljalno tekmo proti Zlatorogu v Kranjski Gori zaključila s prvim ciklom priprav na novo sezono.

Po nekaj dneh treningov v Ljubljani, kjer so bili v ospredju predvsem zdravstveni pregledi, testiranja in individualni treningi, so zmaji od ponedeljka vadili v Kranjski Gori. Na Gorenjskem so ostali do petka zvečer, ko so prvi cikel priprav zaključili z dvobojem proti povratniku v prvo ligo Zlatorogu. Laščani niso bili dorasel tekmec prenovljeni zasedbi Olimpije, ki je slavila z visokih 101:53. Po prvi četrtini je bilo 30:18, ob polčasu so imeli zmaji 24 točk naskoka (48:24), po 30 minutah so vodili s 77:41. Največ točk je dosegel Američan Devin Robinson (16), dvomestni so bili še njegov rojak DJ Stewart (12), Nigerijec Derek Ogbeide (11) in Žiga Daneu (10).

"Imeli smo naporne priprave, oddelali trde treninge. V igro smo vnesli nekaj novih akcij in postavili nek osnoven princip. Treba je še vse nadgraditi tako v obrambi, kot v napadu. Za nami je prva pripravljalna tekma proti Zlatorogu. Vedeli smo, da moramo v tekmo vstopiti kot v vsako drugo, nismo podcenjevali tekmeca in odigrali suvereno. Vemo, da je bilo še vedno storjenih preveč napak. Preveč smo imeli izgubljenih žog, nasprotniku smo dopustili preveč skokov v napadu. To bo potrebno odpraviti v prihajajočih tednih priprav," je prvi dvoboj komentiral novinec Bine Prepelič, ki se ni vpisal med strelce.

Trener Zvezdan Mitrović je dvoboj odigral s 16 igralci, manjkal je poškodovani Gregor Glas. Med ostalimi je bilo 12 igralcev prve ekipe in štirje iz mladinskih vrst, ki so se priključili vadbi v Kranjski Gori. Že od ponedeljka so bili tam Slovenca Martin Tonejc in Ian Lazarevski ter Turek Derin Can Ustun, v torek pa se je moštvu pridružil še Joan Beringer. Kdo je ta fant, ki je to poletje prišel v Ljubljano?