© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
21.07.2024 15:58:49
Deli članek:

Srbski selektor 'zažugal' Zmagu Sagadinu! 'Ne učite nas, kaj moramo delati.'

alesfevzer.com

Izjava Svetislava Pešića močno odmeva na teh področjih.

V soboto je bila v Srbiji promocija knjige 'Bilo je nekoč v Indianapolisu', ki govori o osvojitvi naslova svetovnega prvaka takratne ZR Jugoslavije. Selektor takrat je bil Svetislav Pešić, ki 22 let pozneje prav tako sedi na klopi srbske reprezentance.

Tudi Pešić je bil seveda gost promocije in ob tej priložnosti govoril o marsičem. Med drugim tudi o tem, da bi morali v Srbiji ustanoviti močno prvo ligo. "Moramo ustvariti novo srbsko košarko, z novimi načrti in idejami. Naj bo ta knjiga motivacija vsem tistim, ki skrbijo za košarko. Prvo in najpomembnejše, kar moramo narediti, je ustanoviti profesionalno lig. Spoštujem in cenim tako Zmaga Sagadina kot Aca Petrovića, ki sta dobra trenerja, toda nikar nas vi ne učite, kaj moramo delati. Liga ABA je preživela. Vsem je malo pomagala, tudi nam, a zdaj nimamo več interesa igrati v njej. Izbrati moramo srbsko ligo z osmimi, 10 ali 12 klubi," je dejal Pešić.

Znano je, da sta tako Sagadin kot Petrović večkrat poudarjala, da je liga ABA koristna za vse klube s področja nekdanje Jugoslavije in da jim prinaša napredek oziroma vzdrževanje kakovosti, kar domače lige ne bi mogle. Ni pa skrivnost, da je srbski selektor nasprotnik lige ABA in meni, da bi vsi srbski klubi morali čim prej oditi iz nje ter se pridružiti domačemu tekmovanju.

Profimedia