callinectes-sapidus, sinja-plavajoča-rakovica Svet24.si

Severnemu Jadranu preti katastrofa: Te »morilke ...

ufo-cesta-vozilo Svet24.si

Foto: Na avtocesti so ustavili leteči krožnik

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

damir crncec pl Reporter.si

Kdo bo novi minister za obrambo: Črnčec, Premk ...

jan oblak Ekipa24.si

Jan Oblak po koncu tekme na robu solz! Kapetan ...

Pokukajte v zakulisje najbolj fatalnega večera (20) Njena.si

Igralec Robert Korošec zmagal prvo kolesarsko ...

jan oblak cristiano ronaldo Ekipa24.si

Cristiano Ronaldo brez ovinkarjenja povedal, kaj ...

STA
STA
0 19.06.2024 22:25:25

Cedevita Olimpija za uvod nove sezone lige Aba proti FMP

alesfevzer.com
V Zagrebu je danes potekala skupščina regionalne košarkarske lige Aba, na kateri so predstavniki klubov med drugim sprejeli tudi okvirni razpored tekem rednega dela tekmovalne sezone 2024/25. Slovenski klub Cedevita Olimpija bo regionalno ligo začel z gostovanjem pri FMP, v naslednjem krogu pa v Ljubljano prihaja novinec Dubaj.

V prihajajoči sezoni bo v rednem delu lige Aba nastopalo 16 ekip. Štirinajstim ekipam, ki so v regionalni ligi nastopale že v minuli sezone, sta se namreč pridružila še Dubaj in Spartak. To pomeni, da bo v rednem delu tekmovanja na sporedu 30 krogov, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Redni del sezone se bo začel med 20. in 23. septembrom, Cedevita Olimpija pa bo v prvem krogu gostovali pri ekipi FMP. Redni del sezone bodo varovanci glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića zaključili v Novem mestu, kjer bodo gostovali pri Krki.



Kot pa so zapisali na spletni strani tekmovanja, so na skupščini sprejeli spremembe tekmovanja v ligi Aba 2 za prihodnjo sezono. Šestnajst ekip bo tokrat razdeljenih v štiri skupine s po štirimi ekipami, kjer bodo ekipe z vsakim igrale doma in v gosteh.

Najboljši dve bosta napredovali med najboljših osem v tekmovanju, ki bodo znova razdeljeni v dve skupini po štiri. Po najboljši dve iz vsake skupine pa bosta napredovali v končnico, kjer bodo na sporedu polfinalni in finalna serija na dve zmagi.

Značke: košarka, liga aba

Članki iz rubrike