franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
13 28.11.2023 15:11:28

Nova okrepitev v zmajevem gnezdu, prišel igralec, ki se je že dokazal v Evropi!

Cedevita Olimpija
Članska zasedba Cedevite Olimpije se je na visokih igralnih položajih pred nadaljevanjem sezone okrepila z 211 centimetrom visokim Rašidom Mahalbašićem.

Cedevita Olimpija bo v nadaljevanje tekmovalne sezone 2023/24 vstopila okrepljena s centrom z evroligaškimi izkušnjami, Rašidom Mahalbašićem. Slednji je z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo, ki omogoča igralčev odhod, v kolikor prejme boljšo ponudbo. Četa glavnega trenerja Simoneja Pianigianija se je tako okrepila pod obema obročema, kjer bo Mahalbašić priskočil na pomoč Karlu Matkoviću, Shawnu Jonesu in Aleksandru Šaškovu.

Svojo kariero je na Jesenicah rojeni Rašid Mahalbašić začel v avstrijskem klubu Kelag Wörthersee Piraten, športna pot pa ga je vodila v Fenerbahče, Tofas, Split, Zlatorog, Prokom, Nymburk, Astano, Nižni Novgorod, Belediye, Real Betis, Oldenburg, Monako, Breogan in Burgos.

Igranje v elitni Evroligi je prvič izkusil v tekmovalni sezoni 2012/13, v kateri je nosil dres Prokoma. Zaigral je na desetih tekmah, v povprečju pa v malo več kot 21 minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegal 9,1 točko, 6,8 skokov in 1,3 asistence. V dresih Nymburka, Nižnega in Oldenburga je nastopal v Evropskem pokal, kjer je skupno zbral 53 nastopov. V povprečju je na parketu preživel malo manj kot 24 minut na tekmo, dosegal pa 12,7 točke, 5,9 skokov in 2,6 asistence. V tekmovalni sezoni 2019/20 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca prvega kola obračunov najboljših 16 moštev v EuroCupu.



Dvakrat je bil Mahalbašić izbran v najboljšo peterko nemškega državnega prvenstva (2019, 2020), leta 2016 je bil izbran v drugo peterko Lige VTB United, leta 2015 pa je bil del najboljše peterke državnega prvenstva v Kazahstanu. Tam je istega leta tudi osvojil naslov državnega prvaka, leta 2014 pa je osvojil tudi naslov pokalnega prvaka na Češkem.

Del članske reprezentance Avstrije je Mahalbašić vse od leta 2009, nazadnje pa je dres avstrijske reprezentance nosil v predkvalifikacijah za EuroBasket 2025. Na dveh obračunih je v povprečju dosegal 21,5 točke, 6,0 skokov in 6,0 asistenc.

"Po poškodbah Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova smo se odločili, da skušamo najti igralca, ki nam bo lahko v najkrajšem možnem času priskočil na pomoč. Rešitev smo našli v Rašidu Mahalbašiću, ki je zadnjih nekaj dni tudi že treniral s člansko ekipo, zdaj pa smo uspeli doseči dogovor, da se nam pridruži v tem obdobju, ko nas čaka veliko število tekem. Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru, in verjamemo, da bo s svojimi karakteristikami doprinesel k naši igri na parketu," je ob pridružitvi Mahalbašića za spletno stran kluba povedal Vlado Ilievski.

Članki iz rubrike