mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 11.10.2022 00:38:05

V Stožice se vrača Evropa, slovenski prvaki pa staremu znancu pripravljajo sladko maščevanje

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije bodo novo sezono evropskega pokala začeli proti tekmecu, ki jih je v minuli izločil v četrtfinalu. Turški Bursaspor, ki je nato pokleknil šele v finalu proti Virtusu iz Bologne, bo jutri ob 20. uri pravi pokazatelj vrednosti nove zasedbe trenerja Jurice Golemca.

Ne samo sredina tekma v Stožicah tudi nedeljska v regionalnem tekmovanju proti Crveni zvezdi bosta prvi uri resnice za prenovljeno Cedevito Olimpijo. Ta je sicer že odigrala tri uradne tekme v novi sezoni, a tekmeci, kot so Helios Suns v slovenskem superpokalu ter Borac in Split v ligi Aba, ne sodijo v okvire ciljev, ki jih zasledujejo Ljubljančani.


Američan Yogi Ferrell je na današnji predstavitvi ekipe na terasi Aleja v Ljubljani, ki jo je klub izkoristil za podaljšanje sodelovanja s podjetjem Spar, povedal, da si je klub zadal visoke cilje. "Želimo si čim več naslovov. V domačih tekmovanjih so ti praktično samoumevni, težje pa bo v evropskem pokalu in ligi Aba. Osebno si bolj želim naslova v evropskem pokalu, ki nam po tekmovalnem sistemu bolj ustreza, saj je v izločilnih bojih veliko odvisno od dnevne forme in motivacije," je dodal Ferrell.

Cedevita Olimpija bo igrala v skupini A skupaj s Bursasporom, Brescio, Joventutom Badalono, Lietkabelisom Panevezysom iz Litve, francoskim Bourg en Bressejem, ukrajinskim Prometejem, nemškim Ulmom, Cluj-Napoco iz Romunije ter Umano Reyer iz Benetk. Po osemnajstih tekmah se bo prvih osem ekip uvrstilo v izločilne boje, ki bodo potekali enako kot v minuli sezoni, se pravi na eno tekmo vse do končnega zmagovalca evropskega pokala, ki prejme vstopnico za evroligo za naslednjo sezono.

Zoran Dragić je še v procesu saniranja poškodbe, ki jo je staknil na evropskem prvenstvu. Zdaj že lahko teče in se giblje z žogo, do popolnega okrevanja pa ga čaka še slab mesec. "Rehabilitacija teče po planu, kar me veseli, saj se želim stoodstoten vrniti na teren in čim prej pomagati ekipi, ki ima po mojem mnenju velik potencial. Je mlajša od lanske, polna energije, napadalno zelo močna, zato si upravičeno postavlja visoke cilje," je dejal Zoran Dragić.

"Ta teden bo že nakazal, kako močna je Cedevita Olimpija. Najprej nas čaka Bursaspor, ki se je v primerjavi z lansko sezono dodatno okrepil, nato pa še Crvena zvezda, ki je branilka naslova in hkrati ekipa, ki ima visoke cilje tudi v evroligi. Mi se moramo vsake tekme lotiti z enako vnemo in čim prej priti v zmagovalni ritem. Zmagi proti takim ekipam, kot sta Bursaspor in Crvena zvezda, bi veliko pomenili tudi za samozavest in nam hkrati dali potrditev, da sodimo med najboljše," je dodal mlajši od bratov Dragić.

golemac
alesfevzer.com


Trener Jurica Golemac je z izbranimi besedami govoril o turškem predstavniku, ki je lani šokiral Stožice in zmagal s 85:83. Po njegovem mnenju ima njegov kolega na klopi Bursaspora Dušan Alimpijević spoštovanja vredno zasedbo, ki je svojo moč dokazala na prvih tekmah turškega prvenstva.

"Čaka nas težka naloga, zato pozivam gledalce, da se nam pridružijo v čim večjem številu. Pomoč publike na začetku sezone je zelo pomembna za igralce. Da jim potrditev za delo v pripravljalnem obdobju, hkrati pa jim vliva motivacijo za nadaljnje napore in odrekanja," pravi Jurica Golemac.

cedevita olimpija 1
alesfevzer.com

cedevita olimpija 2
alesfevzer.com

cedevita olimpija 3
alesfevzer.com

Članki iz rubrike