Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 29.07.2022 15:12:12

Novomeška Krka se je okrepila s hrvaškim centrom

alesfevzer.com
Košarkarjem novomeška Krke se je pridružil hrvaški center Mate Vucić, so sporočili iz dolenjske ekipe. Štiriindvajsetletni igralec, ki je visok 2,05 metra, je v minuli sezoni igral v klubu Široki iz Bosne in Hercegovine in v tamkajšnjem državnem prvenstvu dosegel povprečno po 11,3 točke, 7,6 skoka in 2,2 podaje na tekmo.

Vucić je športno pot začel v reški ekipi Kvarner, kjer je igral med letoma 2014 in 2017. Za tem se je za eno sezono preselil v moštvo Bosco Zagreb, od tam pa pred tremi leti v tabor zagrebške Cibone, kjer je ostal leto in pol. Kariero je nadaljeval v Romuniji (SCMU Craiova) ter Bosni in Hercegovina (Široki).


"V Krko prihajam, ker mi je všeč klubska ideja in vizija pod taktirko trenerja Gašperja Okorna. V košarkarskih krogih je znano, da je Krka urejen klub, zato sem prepričan, da je moja odločitev pravilna. Želim si, da bomo v prihajajoči sezoni zdravi in uspešni. Prepričan sem, da se bomo v vseh tekmovanjih borili za vrh," je ob podpisu pogodbe povedal Mate Vucić.

"Pod košem smo iskali igralca, ki je kvaliteten, borben, hkrati pa premore tudi nekaj izkušenj z igranjem v ligi Aba. Ob tem smo pri našem novincu Vuciću, ki velja za pravega timskega igralca, začutili tudi veliko željo po napredku. Vse to ga čaka v Krki, zato smo veseli, ker smo združili moči," je o novincu povedal direktor Krke Jure Balažić.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike