mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
6 09.01.2022 10:38:37

DRAGIĆ KONČNO V OLIMPIJI? Kaj dokazuje FOTOGRAFIJA, ki je zaokrožila po spletu? (FOTO)

Profimedia
Se je Cedevita Olimpija še izdatneje okrepila? Kot vse kaže je od nove okrepitve oddaljena le streljaj.

Že vse od odhoda Zorana Dragića iz Kaunasa, kjer je nosil dres Žalgirisa, je v zraku njegov prihod v Stožice. Pravzaprav Zoki prihaja k Olimpiji, za katero, zanimivo, kot Ljubljančan ni še nikoli zaigral, že dalj časa. A kljub temu, da je interes obstajal iz obeh strani, se je vselej nekaj (beri: denar) zalomilo.

Mlajši od bratov Dragić je po uspešni olimpijski zgodbi z reprezentanco že po začetku sezone okrepil litovskega prvaka, ki ga vodi Jure Zdovc, vendar na devetih evroligaških tekmah s povprečno 3,9 točkami ni blestel. No, skromnih 13 minut je bila gotovo manjša minutaža, kot si jo je izkušen 32-letni košarkar želel oziroma kot jo je pričakoval.

Potem ko je ob izteku koledarskega leta zapustil Litvo je spet oživela možnost prihoda k Olimpiji, ki je v zadnjem obdobju po seriji slabih rezultatov kar močno zarezala v igralski kader. Očitno so se spremembe izkazale kot dobre, saj so varovanci Jurice Golemca s petimi zaporednimi zmagami v vseh tekmovanjih krivuljo uspešnosti vendarle obrnili navzgor.



V zadnjih dneh so se novice, da naj bi bil Dragić blizu Stožic, kar močno razširile. Uradne potrditve iz ljubljanskega kluba pa (še) ni. Ustvarjalci podcasta 'Blokada', specializiranega za dogajanje v zmajevem gnezdu, zatrjujejo, da je dogovor tik pred sklenitvijo. Tudi naši viri pravijo, da so pogovori vroči, da sicer denar tudi tokrat igra pomembno vlogo, da so pričakovanja na eni strani večja, kot so zmožnosti na drugi, a da je želja po sodelovanju velika.

Novica, da bo Dragić tokrat vendarle okrepil zmaje, je zaokrožila tudi na drugi strani meje, tako bi lahko po reku, da kjer je dim, je tudi ogenj, košarkarju že nadeli zeleno-oranžni dres. Nemara tistega, ki ga drži v roki na fotografiji, ki buri duhove. Objavili so jo navijači Olimpije (Olimpija Supporters) na svoji facebook strani. Na dresu je sicer številka 21, ki jo ima nadarjeni Saša Ciani, in ne tridesetica, ki jo je v svoji karieri Dragić nosil največkrat.

Zoran Dragić je doslej branil barve Ilirije, Janč, Slovana, Krke, španske Unicaje, Phoenixa in Miamija v ligi NBA, ekipe Sioux Falls Skyxforce v razvojni ligi NBA, ruskega Himkija, milanske Olimpie, turškega Anadolu Efesa, italijanskega Trsta, nemškega Ulma, španske Baskonie in litovskega Žalgirisa.

Članki iz rubrike