Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
0 04.05.2021 07:34:52

Crvena zvezda in Budućnost polfinale lige Aba odprla z zmagama

aba
Danes so se začeli polfinalni boji v regionalni košarkarski ligi Aba. Za začetek so košarkarji Crvene zvezde premagali Igokeo s 76:61. Na sporedu je bil še en obračun, črnogorski derbi, v katerem so košarkarji podgoriške Budućnosti premagali Mornarja iz Bara s 97:88.

Crvena zvezda v dvorani Aleksandra Nikolića ni dovolila presenečenja in je brez večjih težav dobila prvi del obračuna za finale.

Ob polčasu so sicer gostje povedli z 42:39, a se je tehtnica v nadaljevanju prevesila na stran domačih košarkarjev, ki se jim je obrestovala bolj disciplinirana igra v obrambi. V zadnji četrtini je igra gostov povsem razpadla, kar kaže tudi delni izid 20:6 za domače.

V rdeče-belem dresu je bil v ospredju Jordan Loyd z 21 točkami, pri gostih iz Aleksandrovca pri Laktaših pa je Edin Atić s 15 točkami edini vpisal dvomestno število točk.


Tudi na drugi polfinalni tekmi ni bilo presenečenj. Košarkarji iz Podgorice so na domačem parketu premagali izzivalce iz Bara, ki so bili podjetnejši na začetku. Razlika ob polčasu je znašala zgolj eno točko v korist Budućnosti (52:51), a je nato gostom v drugem delu nekoliko pošla sapa.

Pri Budućnosti je bil v dvorani Morača v ospredju Justin Cobbs z 22 točkami, v dresu Mornarja pa Jacob Pullen s 24 točkami.

Drugi polfinalni tekmi bosta na sporedu 7. maja, morebitni tretji pa 11. maja. V finale bo napredovala ekipa z dvema zmagama. V primeru, da se bosta polfinala končala po dveh tekmah, se bo finale začel 11. maja, sicer 15. maja, tako da bo nov prvak lige Aba najkasneje znan 23. oziroma 27. maja.

V polfinale se ni uvrstil nobeden od slovenskih udeležencev lige Aba.

Značke: košarka, liga-aba

Članki iz rubrike