ženska Dobra karma

Napoved Andreje Novak do 5. 11.: pretreslo nas bo ...

rimski kovanec, mark junij brut, julij cezar Svet24.si

Brutov kovanec, ki obeležuje Cezarjevo smrt, šel...

rogljicek kranj Reporter.si

»Za bruhat« in »represija« je besnel ...

koronavirus, test, montreal Svet24.si

Včeraj potrdili 1798 novih okužb, delež ...

bojana-beović Necenzurirano

Dr. Beović, kje so hitri testi in po kakšni ceni?

aphopis, asteroid Odkrito.si

Zemlji grozeči asteroid pospešuje, to pa ni dobro

KRISTINA JAKOPIC na crnem 4 Njena.si

Kristina (MasterChef): Nisem imela več zbrane ...

STA
STA
0 07.10.2020 16:54:08

URADNO: Liga Aba2 se seli v mehurčke

Po tednih negotovosti je padla odločitev, kako se bo letos odvijala košarkarska liga Aba 2. Medtem ko bo elitna liga Aba potekala po normalnem, ligaškem sistemu, bodo drugoligaši igrali turnirje. Prvi bo v začetku novembra v Srbiji. Slovenijo bo v ligi Aba 2 zastopal le domžalski Helios Suns.

Klubi druge lige Aba so bili s strani športnega direktorja lige Milije Vojinovića obveščeni, da je bila glede na trenutno epidemiološko sliko ter pogovore s sodelujočimi klubi sprejeta sprememba formata tekmovanja in koledarja. Ligaški del tekmovanja bo razdeljen na dva turnirja, na katerem bodo ekipe odigrale po šest oziroma sedem tekem. Nato bo sledila še končnica za prvaka oziroma obstanek.

V končnico za prvaka, se pravi četrtfinale, se bo uvrstilo prvih osem moštev, v spodnji delu pa bodo igrala štiri najslabša.Predviden začetek prvega turnirja je 9. novembra, gostitelja pa bosta košarkarski klub Zlatibor in občina Čajetina.

"Zaradi pandemije in notranjih trenj, ki so v Aba prostoru stalnica, smo bili klubi letos zelo pozno obveščeni o poteku nove sezone. Naš osnovni cilj je preživetje tekmovanja Aba2, zato smo pristali na prilagojen sistema. Igranje turnirjev v mehurčkih bo nova izkušnja za vse. Turnirski sistem s tekmami vsak drugi dan predstavlja možna pozitivna in negativna presenečenja," je ob tem povedal direktor Helios Suns Matevž Zupančič.

Značke: košarka, liga aba

Članki iz rubrike