Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ps
ps
0 02.09.2020 08:28:40

KAJ SE DOGAJA pri slovenskih prvakih?! Obstoj na nitki, možen tudi KONEC!

Reuters
Spet veliki problemi pri prvakih.

V taboru državnih prvakov naj bi bilo stanje alarmantno. Takole danes med drugim pišejo kolegi iz časnika Ekipa SN:

Konec junija je v Kopru Primorski zavel veter optimizma, takrat je pritožbeni senat za licenciranje pri KZS ugodil pritožbi kluba na prvotno odločitev, da ne dobi tekmovalne licence za naslednjo sezono. To naj bi bil tisti glavni, osnovni korak na poti v svetlejšo prihodnost. Pridobitev licence je bila pomembna zmaga, toda vojna niti slučajno še ni bila dobljena. Tisto, kar so se dogovorili z upniki, bi bilo treba začeti uresničevati v praksi. In tu se je zataknilo, to bitko zdaj izgubljajo. Bitko, od katere je odvisen razplet vojne ...



Jasno, gre za denar. Vse upanje je slonelo na prihodu kitajskega sponzorja, s pomočjo katerega bi se vračal dolg in lahko sestavila spodobna ekipa za novo sezono. Dnevi, tedni, meseci tečejo, Kitajcev pa ni na obzorju. Časi resda ne gredo na roko Koprčanom. Vprašanje je, ali ni morda negotovost, ki jo prinaša koronavirus, ko se niti ne ve, katere lige se bodo lahko igrale - če sploh -, odgnala Kitajce od vlaganja v slovenskega prvaka. Lahko je razlog kje drugje, dejstvo je, da kitajskega denarja v Bonifiki še niso zagledali, klubska blagajna je še vedno prazna. Upniki pa čakajo in roki za izplačilo zaostalih obveznosti se niso premaknili. Nasprotno, nekateri so že zapadli v plačilo, treba je začeti izplačevati, težava pa je, da nimajo s čim. Upnikom zato niti ne pomaga, da se 'usedejo' na klubski račun, saj s tem ne bodo nič pridobili, ker je ta prazen.

Stanje je zato po naših informacijah kritično, še bolj kot maja in junija. Takrat se je iskalo rešitve z upniki in verjelo, da bodo po pridobitvi licence vskočili Kitajci. Pa niso in posledično so se prižgale vse rdeče luči in vsi alarmni zvonci. Položaj je tako resen, da naj bi se te dni odločilo o usodi kluba. Če bo v naslednjem tednu prišla rešitev, bodo zgodbo peljali naprej, v nasprotnem naj bi tokrat res storili tisto, o čemer se je govorilo tudi že pred poletjem - zaprli klub.

Članki iz rubrike