Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
1 15.04.2020 15:13:21

BOMBA IZ STOŽIC! Olimpija LOVI reprezentanta, stik z agentom je že vzpostavljen

alesfevzer.com
Kakšna bo usoda košarkarskih klubskih tekmovanj v tej sezoni, ni znano. Cedevita Olimpija je medtem z več svojimi košarkarji že prekinila sodelovanje.

Očitno je, da so v Stožicah nekoliko pohiteli in že začeli konkretno razmišljati o novi sezoni. In več kot očitno je, da bo sestava zmajev v prihodnje kar precej spremenjena.

Eden tistih, za katerega so številni napovedovali, da se bo prej ali slej vrnil v Stožice, je novopečeni slovenski reprezentant Jordan Morgan. Košarkar, ki se najbolje znajde povsem pod obročem, a ga primanjkljaj nekaj centimetrov ovira pri še precej bolj donosni karieri, je dres takratne Petrol Olimpije nosil v sezoni 2017/18, potem pa kariero nadaljeval v Turčiji - najprej pri Banvitu, v tej sezoni pa pri Pinarju Karsiyaki.

jordan morgan
alesfevzer.com


Turški mediji zdaj poročajo, da so Ljubljančani vzpostavili stik z njegovim agentom. Morgan čaka na razplet, potem ko je zaradi pandemije koronavirusa tudi turško prvenstvo prekinjeno. A njegova pogodba s turškim klubom vsebuje možnost prekinitve po tej sezoni, pot v Ljubljano je tako zanj povsem odprta. Glede na njegove izjave ob pridobitvi slovenskega državljanstva mu je Slovenija prirasla k srcu. Več kot očitno je, da je pripravljen v vsakem trenutku nositi slovenski dres, igranje za Cedevito Olimpijo pa bi k njegovi navezanosti na svojo drugo domovino še pripomoglo.

Morgan je na uvodnih dveh kvalifikacijskih tekmah za naslednje evropsko prvenstvo skočil iz povprečja ter vsaj nekoliko obarval sivino še vedno aktualnih evropskih prvakov. Ob porazu na Madžarskem in ob piškavi domači zmagi nad Avstrijo je v povprečju dosegal 17,5 točke in osem skokov.

Članki iz rubrike