sonce Dobra karma

Tedenski horoskop: vsi ste na testu, da ugotovite,...

koronavirus,hiša, samoizolacija, ženska Svet24.si

Po vnovič pozitivnem testu mlada Slovenka ...

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sledenje telefonom: pooblaščenka svari pred ...

eye-2488227_1920 Odkrito.si

Zaradi koronavirusa izgubil službo in naredil to ...

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

STA
STA
0 23.05.2019 14:08:32

Olympiacos si želi v ligo ABA, klubi pa na nogah: To je razlog, zaradi katerega nasprotujejo klubi v REGIJI!

Olympiacos v rdeče belih dresih proti Žalgirisu.
Profimedia
V Banjaluki se jutri obeta dolga in vroča skupščina košarkarske lige Aba. Po eni strani zaradi napetih odnosov med Crveno zvezdo in Budućnostjo, ki so se razplamteli v letošnjem finalu, po drugi pa zavoljo obširnega dnevnega reda, ki vključuje prošnjo Olympiacosa za sodelovanje v ligi Aba oziroma pobudo za razširitev lige na štirinajst klubov.

Skupščine se bo udeležilo dvanajst klubov, ki bodo z večino sprejemali odločitve. Ena od pomembnejših zadeva Petrol Olimpijo, ki želi, kljub temu, da je z osvojitvijo zadnjega mesta izpadla iz elitne regionalne druščine, tudi v prihodnji sezoni sodelovati v elitni divizije regijske lige.

Edina pot za Ljubljančane je širitev lige iz dvanajst na štirinajst klubov, kolikor jih je nekoč že sodelovalo. Možnosti za to sta neuradno dve, ali priključitev Olympiacosa, ki bi tako postal trinajsti klub, Petrol Olimpija pa parni, štirinajsti, ali širitev lige zavoljo dejstva, da mesto dobi tudi Severna Makedonija oziroma MZT Skopje, ki se ni uvrstil v ligo niti preko finala lige Aba 2, niti skozi kvalifikacije proti Zadru.Po različnih informacijah klubi - Slovenijo bo poleg Petrola Olimpije zastopala še Krka - niso naklonjeni sodelovanju Olympiacosa v ligi Aba. Ta bi s svojim imenom zagotovo populariziral ligo in privabil gledalce v dvorane, dejstvo pa je, da ima Olympiacos status stalnega evroligaša in bi s tem izpolnil kvoto lige Aba za evroligo. Se pravi, da se ostali klubi ne bi več potegovali za eno vstopnico v najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje. A po informacijah z vrha evrolige je ta bojazen odveč, saj ima liga Aba licenco A, kar pomeni, da ima ne glede na vse mesto v evroligi zagotovljeno.

Na skupščini v Banjaluki, ki se bo začela ob 12. uri, bo govora tudi o zaključku oziroma letošnjem finalu, ki je bil zaradi nešportnih, huliganskih izpadov tako navijačev oziroma gledalcev v Beogradu kot Podgorici na meji regularnosti.

Članki iz rubrike