matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

Antonija Arnečič Svet24.si

Spala v hlevu, na banki pa jo je čakal lep ...

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

sanjski-moški Njena.si

Sanjski moški: Po zmenku zagorelo, Kajina odeja v...

ku
ku
1 21.05.2019 22:33:23

NORO! Poglejte, na kakšen način se je DONČIĆ uvrstil v ekipo novincev leta, njegov veliki tekmec pa ...

twitter
Izbor ni nikakršno presenečenje, tudi vsak bežni opazovalec dogajanja v ligi NBA bi se strinjal, da je Luka Dončić močno opozoril nase v svoji krstni sezoni v Severni Ameriki.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je pričakovano prebil v ekipo novincev leta 2019 v ligi NBA. Kot so sporočili iz NBA, je Dallasov mladenič, tako kot tudi Atlantin Trae Young, dobil maksimalno število glasov s strani 100 medijskih glasovalcev.

Vsak je izbral prvo in drugo peterko. Igralci v prvi peterki so prejeli po dve točki, igralci v drugi peterki pa po eno točko. Dončića in Younga so prav vsi glasovalci uvrstili v prvo peterko, tako sta dobila maksimalnih 200 točk.

V ekipi novincev sezone so še Deandre Ayton iz Phoenixa, Marvin Bagley III iz Sacramenta ter Jaren Jackson iz Memphisa. To pomeni, da se je vseh pet prvih igralcev z zadnjega nabora prebilo v prvo peterko. Ayton je bil prvi izbor, Bagley III drugi, Dončić tretji, Jackson četrti, Young pa peti.Nazadnje se je prvih pet izborov z nabora v peterko leta uvrstilo v sezoni 1984/85, ko so ekipo novincev sestavljali legendarni Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins in Charles Barkley.

Dončić, Young in Ayton so sicer tudi v igri za prestižno priznanje za novinca leta.

V drugo ekipo "rookiejev" so izbrali Shaija Gilgeous-Alexandra, Collina Sextona, Landryja Shameta, Mitchella Robinsona in Kevina Huerterja.

Članki iz rubrike