venera Dobra karma

Tedenski horoskop: lahko si spremenite usodo, če ...

Isidro Brito Bruno Svet24.si

To je 20-letnik, ki je zabodel in ubil ...

marta kos anze logar Reporter.si

Zunanji minister Anže Logar zaščitil bivšo ...

Soča Svet24.si

Starša dečka, ki je utonil v Soči: “CSD nama ...

splošna-bolnišnica-murska-sobota, respiratorji, ventilator, zdravstvo-dr Necenzurirano

Scenarij za drugi val katastrofičen, opreme pa ...

IMG_20200723_101912 Odkrito.si

Ivan Gale: Gotovo bom v prihodnosti bolj ...

spela groselj Njena.si

Po nesreči Špela Grošelj spet v akcijo

ku
ku
1 21.05.2019 22:33:23

NORO! Poglejte, na kakšen način se je DONČIĆ uvrstil v ekipo novincev leta, njegov veliki tekmec pa ...

twitter
Izbor ni nikakršno presenečenje, tudi vsak bežni opazovalec dogajanja v ligi NBA bi se strinjal, da je Luka Dončić močno opozoril nase v svoji krstni sezoni v Severni Ameriki.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je pričakovano prebil v ekipo novincev leta 2019 v ligi NBA. Kot so sporočili iz NBA, je Dallasov mladenič, tako kot tudi Atlantin Trae Young, dobil maksimalno število glasov s strani 100 medijskih glasovalcev.

Vsak je izbral prvo in drugo peterko. Igralci v prvi peterki so prejeli po dve točki, igralci v drugi peterki pa po eno točko. Dončića in Younga so prav vsi glasovalci uvrstili v prvo peterko, tako sta dobila maksimalnih 200 točk.

V ekipi novincev sezone so še Deandre Ayton iz Phoenixa, Marvin Bagley III iz Sacramenta ter Jaren Jackson iz Memphisa. To pomeni, da se je vseh pet prvih igralcev z zadnjega nabora prebilo v prvo peterko. Ayton je bil prvi izbor, Bagley III drugi, Dončić tretji, Jackson četrti, Young pa peti.Nazadnje se je prvih pet izborov z nabora v peterko leta uvrstilo v sezoni 1984/85, ko so ekipo novincev sestavljali legendarni Hakeem Olajuwon, Sam Bowie, Michael Jordan, Sam Perkins in Charles Barkley.

Dončić, Young in Ayton so sicer tudi v igri za prestižno priznanje za novinca leta.

V drugo ekipo "rookiejev" so izbrali Shaija Gilgeous-Alexandra, Collina Sextona, Landryja Shameta, Mitchella Robinsona in Kevina Huerterja.

Članki iz rubrike