Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 07.06.2018 14:27:17

JURE ZDOVC je dokončno ostal BREZ SLUŽBE! Se bo vrnil domov, bo dobil podporo sponzorjev Olimpije?

SN
Bila so namigovanja, pravzaprav se je o tem govorilo kar naglas, danes pa je iz kluba iz Zagreba prišla tudi uradna novica.

Jure Zdovc ni več trener Cedevite, petkratnega hrvaškega prvaka. V pogodbi med 51-letnim slovenskim strokovnjakom in zagrebškim klubom je zapisano, da se ta v primeru zmage v ligi ABA ali v evropskem pokalu avtomatsko podaljša na naslednjo sezono. To bi pomenilo, da bi se Cedevita uvrstila v evroligo, kar je bil tudi cilj, ki ga je klubsko vodstvo postavilo Zdovcu.

Ker cilj ni bil dosežen, so se gospodje dogovorili, da v pogodbi ne bodo aktivirali klavzulo o podaljšanju v primeru nedoseženega cilja.

"Jure Zdovc je odličen človek in trener, ki se ga bomo v Cedeviti spominjali kot državnega prvaka, pokalnega prvaka in zmagovalca superpokala lige ABA. Za te uspehe mu čestitamo in se mu zahvaljujemo. No, ambicije kluba so jasne. Želimo spet zaigrati v evroligi, kar Zdovcu v tej sezoni ni uspelo. Bil je blizu, odločala je ena žoga, prosti met, ampak ni uspel - ne preko lige ABA ne preko evropskega pokala. V novi sezoni bo ta cilj skušal doseči novi trener," je dejal direktor kluba Davor Užbinec.



V naslednji sezoni bo prva ekipa Cedevite z novim trenerjem nastopala v ligi ABA in v evropskem pokalu. V hrvaškem prvenstvu bo do končnice igrala druga ekipa z mladimi igralci - vodil jih bo Slaven Rimac. Ime Zdovčevega naslednika še ni znano. "Imamo več možnosti, odločili se bomo v teh dneh," je še dodal Užbinec.

Čeprav informacije v klubu ne želijo potrditi, bi lahko novi trener Cedevite postal 42-Španec Sito Alonso, ki prejšnjo sezono začel kot trener Barcelone, februarja pa so ga odpustili. Pred tem je vodil Baskonio in Bilbao.

Tudi to, kje bo kariero nadaljeval Jure Zdovc, seveda še ni znano. Doslej je bil trener Krke (pomočnik), Splita, Slovana, grškega Iraklisa, Bosne, slovenske reprezentance (v dveh obdobjih), Olimpije, ruskega Spartaka St. Peterburg, turškega Gaziantepa, grškega AEK-a in nazadnje Cedevite. Govorice okoli Stožic so ga že postavljale na klop slovenskih prvakov, češ da bi bil pravšnji za uresničitev napovedanih višjih ciljev. Vendar na drugi strani je dal direktor zmajev Roman Lisac svojo podporo dosedanjemu trenerju Zoranu Martiću, ki pa še vedno čaka na odločitev upravnega odbora.

Značke: jure-zdovc, cedevita

Članki iz rubrike