Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 02.04.2018 08:07:37

DRZNI IN PROVOKATIVNI HRVATI! Nihče ni pričakoval, da bodo to skandirali na ulicah Podgorice (VIDEO)

Včeraj smo dobili prvega finalista letošnje izvdbe lige ABA. Podgoriška Budućnost je še drugič premagala Cedevito in se z 2:1 v zmagah uvrstila v finale. V finalu bo igrala z zmagovalcem dvoboja med Crveno zvezdo in Mornarjem.

Slovenskemu strategu Juretu Zdovcu z zagrebškim moštvom torej ni uspelo, uspešnejši je bil znanec iz slovenskih dvoran Aleksandar Džikić, čigar varovanci so v polni dvorani Morača hrvaške prvake premagali z 72:57.

buducnost cedevita
aba


Čeprav Cedevita v hrvaški prestolnici ne uživa močne navijaške podpore in ne velja za tradicionalni klub, kot je denimo Cibona, jo je v Črni gori spremljala skupinica navijačev. Ti so se pred tekmo v dresih in s hrvaško zastavo sprehodili po ulicah Podgorice in vzklikali: "To je Srbija!" To je bil pravzaprav odgovor na nedavno provokacijo navijačev Budućnosti, ki so enak slogan širili v centru Zagreba. Obenem so Črnogorci v hrvaški prestolnici tudi razgrajali, policija je za rešetke spravila 12 huliganov.

Pogumno od enih, še bolj pa od drugih, ni kaj. Je pa res, da je bilo pred tekmo v Podgorici precej mirno in tudi na ulici, po kateri so hodili hrvaški navijači, ni bilo ne duha ne sluha o tistih, katerim je bila ta provokacija namenjena.

Budućnost se bo v finalni seriji pomerila z zmagovalcem nocojšnje tretje tekme med Crveno zvezdo in Mornarjem, ki sta doslej vsak dobila po eno srečanje. Tekmeca bosta pot v veliki finale iskala nocoj ob 21. uri v Beogradu.

Članki iz rubrike