Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.02.2016 13:35:49
Deli članek:

Srbi razkrili sporne posle Lorbka in Lisca

Kot poroča srbski Blic, naj bi Radovan Lorbek in Roman Lisac s Turkom Bulucom Yalcinom podpisala pogodbo in aneks, po katerem bi ta dobival 15 odstotkov vseh prihodkov regionalnega tekmovanja.

Škandalozen sporazum, kot ga imenujejo Srbi, je bil podpisal avgusta 2003. S turško pomočjo je omogočal mahinacije, takratni direktor lige Lorbek se je namreč podpisal na sumljiv dokument s turškim podjetjem Med Denizcilik, ki ga je zastopal Yalcin.

Buluc Yalcin

Omenjeno turško podjetje je pravzaprav turistična agencija s sedežem v Istanbulu, o kateri se nič ne ve, še pišejo Srbi in dodajajo, da spletna stran agencije ne obstaja, čeprav je mogoče najti podatke o njenem obstoju, Yalcin pa je naveden kot kontaktna oseba.

Turek je sicer košarkarski delavec, bil je eden od dveh delegatov na zaključnem turnirju evrolige leta 2011, inštrutkor kampa Scania in istoimenskega pokala, ki je bil v letih 2012, 2013 in 2014 za sodnike organiziran na Švedskem.

Sporna pogodba in aneks

Sporazum med Turkom in takratno Goodyear ligo naj bi bil podpisan 25. avgusta 2003 v Ljubljani. V njem je bilo natančno opredeljen opis Lorbkovega dela (organizacija tekem in sodnikov, sodniške klinike, potovanja, letalske vozovnice, stroški, marketing, promocija lige na lokalnih in tujih televizijah i v ostalih medijih, stroški satelitskih prenosov... itd).

Po pogodbi naj bi Yalcin plačeval eno stalno zaposeleno osebo, stroške pisarniškega materiala, potovanja, hotelske namestitve, telefonskega računa in ostale stroške poslovanja. Turku je pripadlo 15 odstotkov od vsih prihodkov.

Podjetje Med Denizcilik naj bi obstajalo le na papirju.

Pogodba je dobila aneks, ki sta ga 28. decembra 2006 podpisala Lisac in Yalcin. Takrat je podjetje Sidro d. o. o. spremenilo ime v ABA-Sidro d. o. o.. Dogovorili so se za organizacijo All-Stars vikenda, pripravljalnih turnirjev in tekem, zaključnega turnirja, za promocijo ulične košarke, vse naj bi bilo v domeni podjetja Med Denizcilik. Kot na koncu še navaja srbski Blic, nič od tega, razen zaključnega turnirja, ni bilo opravljenega, finančna sredstva pa so bila predvidena.