Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
22.10.2024 19:20:47
Deli članek:

Mariborčani za kanček prekratki, lisjaki v Ledni do točke

HDK Maribor/Siniša Vinovrški

Hokejisti HDK Maribor so v tretji avstrijski ligi odigrali drugo tekmo.

Maribor – Wiener 1:2 (1:1, 0:0, 0:0)
Maribor – Ledna dvorana Tabor. 513 gledalcev. Sodniki: Bulovec, Arlič in Markizeti (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Gruber (Kaider, Bolterle, 10.), 1:1 Kastelic (Jeram, Tomašević, 16., PP1), 1:2 Simek (Granitz, 65.).
Kazenske minute: Maribor 4, Wiener 8.

Na debitantski tekmi v ligi ÖEL so mariborski hokejisti takoj opozorili nase, ko so v Ledni dvorani Tabor premagali aktualnega prvaka tega tekmovanja iz Kapfenberga, ki v prejšnji sezoni ni izgubil niti enega srečanja.

Na drugi tekmi so se lisjaki pomerili z dunajsko ekipo Wiener, ki je pred 500 gledalci v Mariboru prišla do večjega dela plena, Dunajčani so dvoboj enakovrednih moštev dobili po dodatnih minutah igre.

V rednem delu sta kolektiva zadela po enkrat, oba v prvi tretjini. Gostje so v vodstvo prešli v 10. minuti, varovanci Jureta Verliča pa so izid poravnali v 16., ko so izkoristili svoj prvi power play. V nadaljevanju sta se moštvi izmenjavali v priložnostih, mreži pa se do konca rednega dela nista več zatresli. Sledil je podaljšek, v katerem priložnosti ni bilo veliko, a eno je Dunajčanom vendarle uspelo izkoristiti, le 28 sekund pred iztekom petminutnega podaljška je Denis Simek gostom zagotovil dve točki.

HDK Maribor/Siniša Vinovrški

"Odigrali smo fizično zelo močno tekmo. Prvi dve tretjini smo se borili tako v napadu kot v obrambi, a izgubljali preveč energije. Tako smo bili proti koncu tekme, ko smo si priborili več priložnosti preutrujeni in priložnosti nismo izkoristili. Pregovor 'kdor gola ne da, ga dobi' je obveljal, v podaljšku nismo imeli sreče," je srečanje pokomentiral 17-letni napadalec Jan Čerič.

Po dveh krogih je Maribor s štirimi točkami na drugem mestu lestvice vzhodnega dela lige drugi, pred njim je s popolnim izkupičkom Gmunden. Naslednji obračun Mariborčane čaka v soboto, 26. oktobra, prvič bodo točke lovili na tuji ledeni ploskvi, natančneje v Gradcu.