Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.09.2024 09:33:11
Deli članek:

Začenja se boj za 34. zvezdico, nocoj sezono odpira četverica

alesfevzer.com

V sredo se bo začel boj za 34. naslov državnega hokejskega prvaka.

To sezono je sistem spet spremenjen. V DP bo isto ostalo to, da bo Olimpija, član lige ICEHL, spet izpustila redni del DP, v katerem se bo peterica preostalih klubov borila po dvokrožnem sistemu.

V sredo v DP: Jesenice – Slavija Junior (19.00), Triglav – Celje (19.15)

Isto bo tudi to, da bodo pot v lovu na naslov nadaljevala najboljša tri moštva po rednem delu in da se jim bodo v tej fazi pridružili tudi aktualni prvaki izpod Rožnika. A v nasprotju s preteklo sezono, drugega dela, v katerem bi se četverica pomerila po dvokrožnem sistemu in tako določila finalista, v tej sezoni ne bo.

Luka Vovk

Štirje klubi bodo tako avtomatično postali polfinalisti. Olimpija se bo kot prva nosilka v polfinalu pomerila s tretjim po rednem delu, drugi par bosta tako tvorila prvo- in drugouvrščena po rednem delu DP.

V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta v polfinalu prvi prišli do dveh zmag, finale pa bo sledil potem, ko bosta finalista sklenila svoji poti v mednarodnih tekmovanjih. Šele takrat bo HZS določila, koliko zmag bo potrebnih za osvojitev državne lovorike.

Martin Metelko

DP se bo začelo danes, 18. septembra, v prvem krogu se bodo železarji v Podmežakli pomerili z Založani, Triglav bo gostil Celjane, Maribor je prost. Redni del se bo zaključil 18. decembra, polfinale se bo začel v torek, 14. januarja 2025, drugi tekmi v tej seriji bosta dva dni kasneje, morebitni odločilni tretji pa sta na sporedu v soboto, 18. januarja, ko bomo najkasneje dobili finalista.

Olimpija, ki brani naslov, je doslej naslov prvaka osvojila 19-krat, Jeseničani se lahko pohvalijo s 13 naslovi, zaradi epidemije enkrat prvaka nismo dobili.