gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 30.01.2024 22:13:03

V finalu DP vendarle Ljubljančani in Jeseničani

alesfevzer.com
Po 6., zadnjem krogu drugega dela državnega prvenstva sta znana oba udeleženca velikega finala. SŽ Olimpiji, ki je imela prvo mesto po drugem delu že zagotovljeno, so se pridružil še igralci Sija Acronija Jesenic. Ljubljančani v derbiju po kazenskih strelih izgubili z Jeseničani s 4:5, Celjani so ugnali Triglav s 4:2.

Pred zadnjim krogom je bilo jasno, da Ljubljančanov nihče ne more spraviti s prvega mesta, saj so imeli pet točk naskoka. Obetal pa se je zanimiv boj za drugo, ki po letošnjem sistemu tekmovanja prinaša drugo finalno vstopnico.

V zadnji krog so šli Jeseničani z devetimi točkami, Celjani pa s sedmimi. Za jeseniško uvrstitev v finale bi bila tako dovolj že točka po rednem delu v Tivoliju, Celjani pa so morali dobiti svojo tekmo s Kranjčani in obenem upati, da bo ljubljansko moštvo zmagalo že po rednem delu. Na ta način bi lahko preskočili Gorenjce in se prvič doslej uvrstili v finale DP.

Na koncu so Jeseničani z zmago po desetih serijah kazenskih strelov proti večnim tekmecem na njihovem ledu vendarle še prišli do velikega finala, Celjanom pa zmaga proti Triglavu ni pomagala, ostali so tretji.

V drugem delu DP so ekipe igrale šest krogov po dvokrožnem sistemu. Najboljši iz drugega dela sta se uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja, SŽ Olimpija.

V Tivoliju je na derbiju na koncu po razburljivem scenariju slavila gostujoča ekipa. V prvem delu so motivirani gostje pritisnili in bili nekajkrat zelo nevarni pred vrati Lukaša Horaka. Domači so sicer imeli v postavi le 15 igralcev v polju, a so nato hitro nekajkrat nevarno preizkusili Žana Usa. Prvi pa so zadeli gostje, za jeseniško vodstvo je poskrbel Žan Jezovšek. Ob številčni prednosti so bili gostje zelo blizu drugemu zadetku, a je Horaku plošček še uspelo izbiti. Na drugi strani pa so domači v zadnji minuti izkoristili svoj prvi "power play", zadel je Ville Leskinen.

Toda železarji se niso predali, že po prvi akciji v nadaljevanju je po protinapadu za novo vodstvo zadel Eric Pance. Domači so občasno stisnili tekmece pred njihov gol, a bili tudi neučinkoviti in nezbrani. V 33. minuti pa je ob novi številčni prednosti jeseniško vodstvo še povišal Jezovšek. Po tem golu je domača ekipa zamenjala vratarja, med vratnici je zadrsal Luka Kolin, zadetka za znižanje zaostanka pa zeleno-beli v tej tretjini niso dosegli.

V tretji je kazalo, da bodo železarji odnesli poln plen, saj so z golom Lovra Kumanovića v 50. minuti vodili že s 4:1. A sledila je napeta končnica; najprej so domači z goloma Leskinena in Marcela Mahkovca v minuti in pol prišli povsem blizu, v zadnji minuti pa imeli še igralca več in potegnili Kolina iz vrat. Prav v zadnji sekundi je nato Leskinen še zadel za 4:4, kar je pomenilo podaljšek.

V podaljšku gola ni bilo, sledilo pa je kar deset serij kazenskih strelov. Do devete sta bila na vsaki strani uspešna le po dva, šele Miha Logar je kot 20. strelec izkoristil zgrešen strel svojega tekmeca in zadel za jeseniško zmago.

Celjani so sicer svoj del naloge opravili brez napake. Proti Kranjčanom so slabo začeli, saj so po zadetku Maja Bertonclja v sedmi minuti zaostajali. A so že v naslednjih minutah dosegli dva gola (Gašper Žeželj, Jure Sotlar), po uvodu v drugo tretjino, ko sta v razmaku pol minute zadela še Gal Sodja Zalokar in Raivo Freidenfelds, pa je bilo že jasno, da bodo Kranjčani težko pripravili presenečenje. V zadnji tretjini so Celjani zadržali prednost, gostom je z zadetkom Gabra Podrekarja sicer uspelo znižati, a zmage Celjanov niso mogli preprečiti.

V drugem delu DP so ekipe igrale šest krogov po dvokrožnem sistemu. Najboljši iz drugega dela sta se uvrstili v finale DP, ta bo na vrsti po končanih mednarodnih klubskih tekmovanjih, v katerih nastopajo slovenski klubi. V finalu bo imela prednost domačega terena bolje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja, SŽ Olimpija.


Izidi, 2. del, 6. krog:
SŽ Olimpija - SA Jesenice 4:5 (1:1, 0:2, 3:1; 0:1)
RST Pellet Celje - Triglav Kranj 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Lestvica:
SŽ Olimpija 6 5 1 1 0 32:10 15
Sij Acroni Jesenice 6 3 1 0 2 29:17 11
-------------------------------------------
RST Pellet Celje 6 3 0 1 2 16:33 10
Triglav 6 0 0 0 6 8:34 0

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike