Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

oblak Ekipa24.si

Grozljivi prizori v Španiji! Pred in med tekmo ...

STA
STA
0 30.01.2024 20:36:57

Tina Šutej z zmago v Ostravi odprla svojo zimsko sezono

Profimedia
Tina Šutej, druga najboljša slovenska športnica lanskega leta, je na dvoranskem atletskem mitingu v Ostravi na Češkem z zmago odprla svojo letošnjo zimsko sezono. V skoku s palico je preskočila 4,73 metra. S tem je napovedala novo izjemno sezono, ki se bo v začetku marca končala na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Glasgowu.

Druga je bila Čehinja Amalie Švabikova, bronasta lani na dvoranskem EP je preskočila 4,63 m. Tretja je bila italijanska rekorderka Roberta Bruni, četrta pa nekdanja dvoranska evropska prvakinja, Švicarka Angelica Moser. Obe sta preskočili 5,53 m.

Petintridesetletna Šutej je s prvim poskusom uspešno začela na 4,33 metra, nato je naslednjo višino (4,43 m) izpustila. Na 4,53 m je bila uspešna v tretjem, zadnjem skoku. Na 4,63 m je bila uspešna prvič in je prevzela vodstvo. V konkurenci je ostala le še Švabikova po preskočeni letvici v tretjem poskusu.

Slovenska rekorderka je nato naslednji višini 4,68 in 4,73 znova zmogla prvič. Švabikovi je po dveh neuspešnih skokih na 4,73 in 4,78 m ostalo le, da je poskusila v boju za zmago na 4,83 m, je bila tretjič v nizu neuspešna.


Šutej je nato sama nadaljevala na 4,83 m, a je letvico trikrat podrla. Obenem pa je poskrbela za dobro nadaljevanje lanske poletne sezone.

V ameriškem Eugenu 16. septembra na finalu diamantne lige zasedla drugo mesto, ko je s 4,81 metra postavila slovenski rekord na prostem, absolutnega pa s 4,82 m 2. februarja lani v dvorani v Ostravi. Trenutno deli 21. mesto vseh časov na prostem in 13. v dvorani.

V prejšnjih dveh letih je osvojila štiri odličja na velikih atletskih tekmovanjih, po dve srebrni in bronasti na EP ter dve četrti mesti na SP na prostem predlani in lani.

Na dvoranskem SP 2022 v Beogradu je bila bronasta. Pred tremi leti je nekdanja mladinska prvakinja (2006, Peking) na dvoranskem EP v poljskem Torunu, kjer je zaostala le za Moser, zasedla drugo mesto za njeno tedaj prvo veliko člansko odličje.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike