franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.12.2023 21:53:24

Mladim hokejistom na Bledu četrta zmaga, o prvem mestu odloča tekma z Ukrajino

Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je danes na Bledu dosegla še četrto zmago na svetovnem prvenstvu divizije I (skupina B). Premagala je Italijo s 5:1 (2:0, 1:1, 2:0) in je pred zadnjim krogom v nedeljo na prvem mestu.

Slovenci so na domačem tekmovanju še vedno stoodstotni, saj so v četrtem krogu dosegli še četrto zmago. Pred tem so Estonijo premagali s 5:2, Hrvaško s 7:0 in Poljsko s 3:0.

Pred današnjim krogom je bilo jasno, da so teoretično v igri za prvo mesto, ki prinaša selitev v višji razred naslednje leto, še tri ekipe. Ukrajina, Slovenija in tudi še Italija. Slednja bi morala za ohranitev upov zmagati, Slovenija bi ostala v igri kljub morebitnemu porazu.

A hitro se je pokazalo, da mladi izbranci Mitje Šivica razmišljajo le o zmagi. Mrežo tekmecev je Lovro Kumanović načel že v drugi minuti, še v prvi tretjini je povišal Filip Sitar. Italija je sicer zapretila z znižanjem na 1:2 na začetku drugega dela, toda Anže Žeželj je spet povišal na +2.

V zadnji tretjini pa so Slovenci le še potrdili zmago, Sitar je dosegel še en gol, delo pa je dokončal Mark Sever v 51. minuti.

SP se bo končalo v nedeljo, ko bosta na zadnji tekmi turnirja ob 19.30 igrali Slovenija in Ukrajina. Na lestvici je pred to tekmo prva Slovenija z vsemi 12 točkami in razmerjem zadetkov 20:3, Ukrajina je druga z 11 točkami (20:8). Reprezentanca, ki bo dobila medsebojni obračun, bodisi v rednem ali dodatnem delu, bo osvojila končno prvo mesto.

Značke: slovenija, italija

Članki iz rubrike