gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

hu
hu
5 23.11.2023 13:49:44

Na Ekipini facebook strani poteka dobrodelna dražba za Aleša Kranjca, tu so podrobnosti ...

Na našem facebooku poteka dobrodelna dražba za pomoč nekdanjemu slovenskemu hokejistu Alešu Kranjcu.

Klubu na Celovški 25 dobrodelnost še zdaleč ni tuja, prav nasprotno. Potem ko so pred meseci pri Slovenskih železnicah Olimpije na pomoč priskočili dečku Urbanu, so zdaj v sodelovanju z Ekipo SN in Radiem Aktual pripravili podobno akcijo. 

Zgodba Aleša Kranjca verjetno nikomur več ni neznana. To pomlad je slovensko javnost močno pretresla težka usoda našega dolgoletnega hokejskega reprezentanta, dvakratnega olimpijca, dolgo prvega bombarderja risov, ki je bil zraven pri vseh največjih uspehih naše izbrane vrste. Po več letih slabega počutja so Kranjcu zdravniki diagnosticirali neusmiljeno bolezen, okvaro živčnega sistema, amiotrofično lateralno sklerozo (ALS).

KAKO POMAGATI ALEŠU
– prek platforme Gofundme: www.gofundme.com/f/help-heal-als
– z nakazilom na njegov račun:
Ales Kranjc, Obere Au Sa, 85080 Gaimersheim
TRR: DE35 3707 0024 0150 7011 00
BIC: DEUTDEDBKOE
– prek plačilnega sistema Paypal: kranjc28@gmail.com


V boj za Aleša, ki se je s svojo družino po karieri ustalil v Nemčiji, kjer je tudi sicer približno pet let igral za različne klube, se je spustila njegova žena Andreja, ki tako zadnjega pol leta poskuša zbrati sredstva za zdravilo, ki bi nekdanjemu branilcu in očetu dveh otrok pomagalo do lepšega, predvsem pa daljšega življenja.

V tem času so 42-letnemu Gorenjcu na pomoč že priskočili številni, a še vedno nismo zbrali dovolj sredstev, da bi Gringu, kot mu pravijo v hokejskih krogih, zagotovili zdravljenje na kliniki v ZDA, ki je edina specializirana za zdravljenje ALS oziroma Lou Gehrigove bolezni.

Ploščki in dres
Zdaj so se pri gibanju, ki so ga v hokejskem svetu poimenovali »Tour for Aleš«, Turneja za Aleša, Kranjčevemu klicu na pomoč odzvali tudi pri SŽ Olimpiji, katere dres je Kranjc nosil v zadnjih sezonah kariere. V njem je v sezoni 2018/19 osvojil vse, kar je SŽ Olimpija lahko osvojila – naslov v ligi AHL ter naslov državnega in pokalnega prvaka. In v najtežjih trenutkih mu bodo zmaji spet stali ob strani.

Zeleno-beli so se odločili, da mu bodo naslednjo nedeljo, 26. novembra, posvetili tekmo lige ICEHL, ko se bodo v Tivoliju ob 18. uri pomerili s celovškim KAC-em.

Na tem srečanju bo SŽ Olimpija prodajala posebne spominske, dobrodelne ploščke, celoten izkupiček pa bo namenjen Aleševemu zdravljenju. Hkrati od danes, 23. novembra, pa do ponedeljka, 4. decembra, na naši facebook strani poteka dobrodelna dražba Kranjčevega reprezentančnega dresa s podpisi vseh reprezentantov z zadnjega svetovnega prvenstva v Latviji. Sodelujete lahko tudi vi, in sicer na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike