GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 30.11.2022 00:07:56

Jeseničani v finale gladko, Ljubljančani z nekaj več truda

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic in SŽ Olimpije so se uvrstili v finale državnega prvenstva. V drugih polfinalnih tekmah so danes Jeseničani s 7:0 (4:0, 1:0, 2:0) premagali LedX Celje, Ljubljančani pa s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) Triglav Kranj in napredovali s skupnim izidom 2:0 v zmagah. Prva finalna tekma bo 10. januarja naslednje leto.

Favorita za uvrstitev v veliki finale sta vlogi potrdila, nekaj več dela pa so imeli državni prvaki iz Ljubljane. Tako kot na prvi tekmi prejšnji teden so tudi tokrat v gosteh premagali Kranjčane s 3:1, spet pa je bil glavna ovira za višjo zmago vratar kranjske ekipe Tomaž Trelc. Na prvi tekmi je imel kar 66 obramb, danes pa je bilo razmerje strelov nekoliko bolj enakovredno (45-20), a še vedno je Trelc končal z 42 obrambami.

V uvodni tretjini so Kranjčani izid izenačili, potem ko so imeli ob dveh izključitvah gostov na ledu dva igralca več, vratarja Anthonyja Moroona pa je premagal Enes Gorše. Pred tem je za vodstvo zeleno-belih poskrbel Gregor Koblar, isti igralec je zadel za 2:1 v 38. minuti, v 58. pa je številčno prednost gostov za končnih 3:1 izkoristil Jaka Sodja.

Jeseničani so prejšnji teden prvo tekmo dobili s 4:1, danes pa tudi v gosteh v Celju niso imeli veliko težav. Že v uvodni tretjini je bilo jasno, da so si zagotovili finale, saj so po zaslugi treh zadetkov Žana Jezovška in enega Rudolfsa Polcsa vodili s 4:0. Popustili niso niti v nadaljevanju in že v 21. minuti je Luka Ulamec povišal na 5:0. Na polovici tekme so gostje zamenjali vratarja, namesto Anttija Karjalainena je vstopil Urban Avsenik. Oba sta tekmo končala z ničlo, za potrditev visoke zmage pa sta v zadnji tretjini zadela še Martin Bohinc ter še četrtič na dvoboju Jezovšek.


Celjani so, ker so redni del DP končali na prvem mestu, že po tem dvoboju dobili tudi bronaste medalje za osvojeno tretje mesto v domačem tekmovanju v tej sezoni.

Hokejska zveza Slovenije je namreč v tej sezoni tekmovanje v državnem prvenstvu zastavila nekoliko drugače kot v preteklosti. V rednem delu so igrale ekipe Triglav Kranj, Slavija Junior, Maribor in LedX Celje. Najboljši dve - Celjani in Kranjčani - sta se uvrstili v končnico, kamor sta že bili neposredno uvrščeni ekipi, ki tekmujeta v mednarodnih tekmovanjih (liga ICEHL in alpska liga), SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

V polfinalu sta tako igrala SŽ Olimpija - Triglav Kranj in Sij Acroni Jesenice - HK LedX Celje.

Pomembna novost v sezoni 2022/23 pa je tudi termin finalnih tekem. Te tokrat ne bodo na sporedu tradicionalno ob koncu sezone oziroma po koncu mednarodnih lig, temveč so na HZS tokrat za temin odločilnih tekem določili sredino januarja. Prva finalna tekma zmagovalcev polfinala bo tako 10. januarja, druga 13., morebitna tretja pa 15. januarja.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike