Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(bp)
(bp)
0 28.11.2022 10:57:29

Ob igranju pomembno tudi izobraževanje

ŽNK Olimpija
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Igralke ŽNK Olimpija Ljubljana so v predzadnjem krogu na gostovanju v Ajdovščini pričakovano osvojile nove tri točke in po zmagi s 7:2 nad Ljubljano jesenski del končale na drugem mestu.

Redna tekmovanja so že zaključili v vseh mlajših ligah, odigrati je treba le še zaostale tekme jesenskega dela prvenstva. Deklice U-15 so na zadnji jesenski tekmi morale priznati premoč ŽNK Radomlje. V prvem delu sezone je pomlajena ekipa po začetnih težavah iz tekme v tekmo kazala več. Enako velja za najmlajše deklice U-13. Že tako zavzetim deklicam obeh selekcij je vsaka točka dala še več motivacije in vsako naslednjo tekmo so začele bolj samozavestno in pogumno. Če bodo nadaljevale s takšnim zanosom in energijo, tudi uspehi ne bodo vprašljivi. Največji uspeh kluba pa je, da deklice z veseljem pridejo na trening in uživajo v igri.

Kadetinje so imele v zadnjih dveh tednih zgoščen urnik tekmovanj. Najprej so na zaostali tekmi suvereno premagale ekipo ŽNK Gažon, na derbiju za prvo mesto so v Radomljah slavile domačinke, prvenstvo pa so zaključile z lepo zmago na domačem igrišču proti Cerkljam. S šestimi točkami na zadnjih treh tekmah so zmajčice U-17 po osmih krogih potrdile drugo mesto na lestvici. Zadnje tekme si je ogledal trener članske ekipe Gabor. V ekipi je kar nekaj deklet, ki že danes izpolnjujejo starostni pogoj za nastop v članski ekipi in bodo z naslednjo sezono igralke članske ekipe. Po videnem je članski trener zadovoljen. To so igralke z znanjem, talentom in potencialom. Dekleta se bodo že zdaj priključila treningom članske ekipe ter se tako postopoma seznanila s sistemom dela in zahtevami, ki jih čakajo, ter začutila utrip ekipe.

V vodstvu Olimpije so v tej sezoni pripravili poseben program izobraževanj za igralke mladinske šole. Zavedajo se svojega poslanstva vzgoje športnic in del vzgojno-razvojnega procesa so tudi teme, ki igralkam širijo obzorje. Nogomet ni le žoga in igrišče; je šport in tega je treba razumeti širše. V četrtek so se igralke mladinske šole udeležile predavanja na temo 'Pravila igre in interpretacija sodniških smernic', ki so ga pripravili v sodelovanju z Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije. Predavatelj Žiga Dobrun, vodja oddelka za sodniške zadeve, je v zanimivi predstavitvi v prvem delu prikazal delo, pomen in vlogo sodnikov, izpostavil lastnosti, ki jih mora imeti tisti, ki opravlja vlogo sodnika na tekmi, ter pojasnil, kako potekajo aktivnosti, povezane s posamezno tekmo.

V nadaljevanju so se lotili praktičnega dela ter ob videoposnetkih spoznali nekaj situacij in sodniških odločitev, ki jih igralka ali gledalec s tribune včasih vidita povsem drugače kot sodnik. Zveza nogometnih sodnikov Slovenije si prizadeva medse privabiti čim več novih kandidatov za nogometne sodnike in zelo zaželena so tudi dekleta. Tudi zato so dekleta pridobila tudi koristne informacije, kako lahko postanejo nogometne sodnice.

Že naslednji teden zmajčice čaka novo predavanje. Teme bodo kodeks športnika, fair play in vrednote, ki iz športnika lahko naredijo Športnika (z veliko začetnico). 

Galerija

Članki iz rubrike