stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.11.2022 20:27:12

Jeseničani dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva

alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali LedX Celje s 4:1 (1:0, 3:1, 0:0). Druga tekma bo 29. novembra v Celju. Drugi polfinalni par DP je SŽ Olimpija - Triglav Kranj.

Hokejska zveza Slovenije je v tej sezoni tekmovanje v državnem prvenstvu zastavila nekoliko drugače kot v preteklosti. V rednem delu so igrale ekipe Triglav Kranj, Slavija Junior, Maribor in LedX Celje. Najboljši dve - Celjani in Kranjčani - sta se uvrstili v končnico, kamor sta že bili uvrščeni ekipi, ki tekmujeta v mednarodnih tekmovanjih (liga ICEHL in alpska liga), SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice.

Nastala sta polfinalna para SŽ Olimpija - Triglav Kranj in Sij Acroni Jesenice - HK LedX Celje. Slednja sta prvo tekmo igrala danes, državni prvaki in Kranjčani jo bodo naslednji teden. Obe drugi tekmi sta predvideni za 29. november, če bosta potrebni še tretji, igrajo po sistemu na dve zmagi, pa 6. oziroma 21. decembra.


Pomembna novost bo v sezoni 2022/23 tudi termin finalnih tekem. Te tokrat ne bodo na sporedu tradicionalno ob koncu sezone oziroma po koncu mednarodnih lig, temveč so na HZS tokrat za temin odločilnih tekem določili sredino januarja. Prva finalna tekma zmagovalcev polfinala bo tako 10. januarja, druga 13., morebitna tretja pa 15.

Danes so Jeseničani večino dela opravili v drugi tretjini, ko so dosegli tri gole, v prvem in zadnjem delu pa so bili Celjani dokaj enakovredni. Prvi gol za domače je dosegel Žan Jezovšek v šesti minuti, vse dvome o zmagovalcu pa so železarji razpršili v nadaljevanju. Med 25. in 30. minuto so zadeli trikrat, najprej Andrej Galuškin, potem še David Planko in Gašper Glavič, slednji celo z igralcem nanj na ledu.

A domačim ni uspelo ohraniti mreže nedotaknjene, Urbana Avsenika je pred koncem druge tretjine premagal Jure Sotlar. V zadnji tretjini ni bilo več zadetkov, gostje so imeli še dve priložnosti z igralcem več, a se izid ni spremenil.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike