Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

R.T.
R.T.
1 15.11.2022 10:43:11

Žalostno: Med treningom na trampolinu umrl mladi Peter, Dunking Devilsi zaviti v črno

Fotografija je simbolična
Bobo
V soboto popoldan se je med treningom na trampolinu usodno poškodoval vrhunski akrobat Peter Kokalj.

22-letni mladenič je bil član svetovno znane slovenske akrobatske skupine Dunking Devils. Nesreča se je zgodila v prostorih adrenalinskega parka Woop! v ljubljanskem BTC, kjer skupina Dunking Devils redno trenira.

Poročali smo, da so po padcu v jamo pod trampolinom reševalci takoj pomagali Petru, nato pa so ga odpeljali v ljubljanski klinični center, od koder so včeraj sporočili, da je Peter umrl.

Peter Kokalj je bil kljub mladosti že kar izkušen akrobat, ki se je prvih skokov naučil na popoldanskem krožku na mali prožni ponjavi, med Dunking Devilse pa je pristopil leta 2015, kot je decembra lani povedal za revijo Super znamka. »Najbolj se počutim motivirano, ko vidim svoj napredek in napredek celotne ekipe,« je dodal.

Sožalje družini

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je včeraj zapisal, da jih je novica o smrti akrobata izjemno pretresla, saj je bil ljub član njihove skupnosti. Njegovi družini je izrekel sožalje. Ob tem je pojasnil, da od sobote ves čas sodelujejo s kriminalisti, ki so preiskovali okoliščine nesreče. Po doslej zbranih informacijah pa »ne gre za kaznivo dejanje, saj je bila vsa infrastruktura in oprema v brezhibnem stanju.«

Še enkrat je poudaril, da je akrobat med izvajanjem zahtevnega akrobatskega elementa nesrečno pristal v gimnastični jami s penami, ki je posebej oblikovana in namenjena izvajanju tovrstnih skokov oz. pristankov. Gre za del športne infrastrukture, ki je del vseh bolje opremljenih gimnastičnih centrov in dvoran, namenjena pa je varnemu blaženju pristanka pri izvajanju zahtevnih akrobatskih elementov, je poročala STA.

Članki iz rubrike