Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 02.09.2022 21:09:48

Vsa čast! Olimpija na debiju v ligi prvakov do samega konca blizu temu velikanu, na koncu pa …

Domen Jančič/HK Olimpija
Hokejisti Olimpije so na prvi tekmi skupine B lige prvakov v gosteh izgubili proti Turkuju z 2:3 (0:0, 1:3, 1:0).

TPS Turku - SŽ Olimpija 3:2 (0:0, 3:1, 0:1)
Gatorade Center, gledalcev 1559, sodniki: Hribik (Češka), Brander, Grunström, Nukulainen (vsi Finska).
Strelci: 0:1 Sodja (Šturm, 32.), 1:1 Kivihalme (Rech, Ilomäki, 32.), 2:1 Kivihalme (Jasu, Tammela, 35.), 3:1 Pyyhtiä (Steenbergen, Korpikoski), 3:2 Crnović (Šturm, Sodja, 43.).
Kazenske minute; TPS Turku 8, SŽ Olimpija 6.

Hokejisti Olimpije so izgubili zgodovinsko prvo tekmo slovenske ekipe v ligi prvakov, a se pri tem niso osramotili. Finski podprvaki so bili sicer boljši tekmec, a ljubljanske ekipe niso nadigrali. Varovanci Mitje Šivica so se tekmecem dobro upirali, jih do zadnjih trenutkov držali v negotovosti, usodnih pa je bilo drugih deset minut druge tretjine, ko so prejeli tri gole.

Maloštevilni gledalci v veliki dvorani Gatorade centra so morali kar nekaj časa čakati na razburljive dogodke. V prvi tretjini so imeli gostitelji sicer rahlo premoč, a so njihove napade Ljubljančani z disciplinirano igro zaustavljali, lepših priložnosti pa ni bilo ne na eni ne na drugi strani.

Na začetku drugega dela so bili hokejisti iz dežele olimpijskih in svetovnih prvakov konkretnejši, zapravili nekaj priložnosti, za kar so bili v 32. minuti kaznovani. Kaznoval jih je četrti napad gostov, Žiga Mehle je s telesom podrl tekmeca, ploščica je prišla do Jake Šturma, ki je sam zadrsal pred vratarja. Ta mu je strel ubranil, a akcijo je dobro spremljal Jaka Sodja, ki je odbit plošček spravil v mrežo. A veselje ljubljanske ekipe je bilo kratkotrajno. Kot da bi prejet zadetek gostitelje razjezil, silovito so odgovorili in do konca tretjine dosegli tri gole. Le 16 sekund po vodstvu Ljubljančanov se je branilec Teemu Kivihalme sprehodil mimo prve obrambne linje tekmecev in s silovitim strelom izenačil, kako dober strel ima, pa je dokazal tri minute pozneje, ko je od daleč dosegel še drugi gol. Tretjega so Finci dosegli ob številčni premoči na ledu ter po ne posebej prepričljivem posredovanju ljubljanskega vratarja Usa, ki se mu je ploščica izmuznila med nogama, potem ko je mislil, da jo ima pokrito.

Malo pred tem je imela Olimpija veliko priložnost za izenačenje, po protinapadu je Chris Dodero zadel vratnico.

Ljubljančani so imeli ob koncu druge in začetku tretje tretjine igralca več na ledu, pri tem posebej nevarni niso bili, zato pa so prišli do znižanja zaostanka v 43. minuti, ko je od daleč natančno zadel Aljoša Crnović.

Us je v zadnji tretjini s svojimi obrambami nekajkrat rešil svojo ekipo, poskrbel, da je bilo negotovo vse do konca, v zadnjih minutah pa so imeli soigralci priložnost, da njegovo delo nadgradijo z izenačenjem.

Zadnje štiri minute in pol so igrali z igralcem več, sodniki so dvakrat izključili finskega igralca, v zadnje pol minute pa je Šivic še zamenjal Usa za šestega igralca. Nekaj priložnosti za izenačenje je bilo, dve je zapravil Marc-Oliver Vallerand, eno pa Rok Kapel, po njunih strelih se je vselej izkazal finski vratar, tako da se izid ni spremenil.

Že v nedeljo bodo slovenski prvaki odigrali drugo tekmo, gostovali bodo še pri nemškem Wolfsburgu. V skupini B igra še švicarski Zug.

Članki iz rubrike