bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

jz
jz
0 25.02.2022 14:32:46

UH! Kako se bo IZVLEKEL IZ TEGA? Predsednik 'mladih' JESENIC OBTOŽEN pritiskov...

HD Hidria Jesenice/Maša Mole
Na Jesenicah, najbolj hokejskem mestu v Sloveniji, še vedno vedrita in oblačita dva kluba, namesto, da bi združila moči in stopila pod eno streho.

Toda to je žalostna hokejska zgodba, ki se še ne bo tako kmalu končala, pa čeprav slovenskemu hokeju, predvsem pa hokejskemu podmladku na Jesenicah, dela veliko škodo. Medtem ko HDD Sij Acroni Jesenice uspešno nastopajo v Alpski ligi, pa drugi klub HD Hidria Jesenice oziroma v originalu HD mladi Jesenice. Če je v klubu, kjer trener Nik Zupančič z igralci res lepo zastopa slovenski hokej v ligi AHL, predsednik Peter Bohinc naredil red, pa ni povsem jasno kaj se dogaja v drugem jeseniškem klubu, katerega je še vedno predsednik nekdanji podžupan občine, nekdanji igralec Jesenic in slovenski reprezentant Miha Rebolj.

miha rebolj
M24.SI

Slednji se zdaj bolj ukvarja s politiko, saj je generalni sekretar stranke Konkretno (prej SMC) in dela vse, da bi pokazal predsednika stranke Zdravka Počivalška, tudi zdajšnjega ministra za gospodarstvo v čim boljši luči. Ob tem pa se seveda ukvarja še s politični posli, ki jih pač mora opraviti. Po pisanju dnevnikov Svet24, Večera in Dela, pa naj bi Rebolj vršil pritisk na nadzornika Matjaža Fortiča, ki je vse skupaj prijavil, vendar se ni zgodilo nič. Gre seveda za kadrovske menjave na Pošti Slovenije o katerih odločajo nadzorniki. "Z g. Fortičem sva se sestala in pogovorila o njegovem odnosu s stranko. Obvestil sem ga, da je zaradi nekaterih zamolčanih stvari izgubil zaupanje. Na lastno željo je zato iz stranke izstopil. Ob izstopu sem mu predlagal, naj odstopi tudi iz funkcij, ki jih zaseda," je na to temo decembra lani povedal Miha Rebolj. In... Postavlja se vprašanje, ali je lahko človek, ki ima tako neposredno funkcijo v politiki tudi predsednik kakšnega športnega kluba, saj se takoj pojavi sum o pritiskih na določene sponzorje in morda tudi sum o prestavljanju denarja iz enega na drug kup. In seveda so športni klubi lahko prikladen paravan, da se preko njih opravljajo določeni posli za politiko. Seveda nočemo namigovati, da se je v resnici zgodilo kaj nezakonitega, pa vendar bi bilo iz higienskih razlogov...

Da ne govorimo o tem, da je skrajni čas, da se hokejisti na Jesenicah združijo pod eno streho in zadihajo kot ena družina, da bo ta šport, ki je na Jesenicah doma, spet lahko zadihal s polnimi pljuči. 

Članki iz rubrike