Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bk
bk
0 23.02.2022 13:35:24

Nocoj bomo končno dobili drugega finalista hokejskega DP: Za oba bi bil prvi

Jurij Kodrun
Nocoj bomo končno dobili še drugega finalista članskega državnega prvenstva. V Zalogu se bosta na edini polfinalni tekmi srečala Slavija Junior in Triglav, eden od njiju se bo čez čas za naslov boril s SŽ Olimpijo.

Prvi od prvotno dveh obračunov v polfinalu med zgoraj omenjenima bi moral potekati dan po prvem polfinalnem spopadu večnih tekmecev z Jesenic in iz Ljubljane, vendar pa sta bila tisti ter nato še povratni odpovedana, ekipama so pred slabim mesecem dni zagodle koronavirusne okužbe.

Čeprav bitka med železarji in zmaji velja za nekaj res edinstvenega v našem prostoru, se je v zadnjih letih veliko rivalstvo vzpostavilo tudi med drugima polfinalistoma. Kranjčani in Založani prav tako vsakič poskrbijo za srdite in zanimive boje, ki so večinoma negotovi, tokrat bo še toliko bolj zanimivo, zaradi časovne stiske bo drugega finalista dala le ena tekma, povratne ne bo, nocojšnji zmagovalec bo pobral smetano.

To sezono so Kranjčani in Založani odigrali tri tekme, bolj zadovoljni pa so z izkupičkom pri rumeno-črnih. Ti so dobili tudi zadnji obračun na začetku januarja (v drugem delu lige IHL), in to v gosteh, ko so bili boljši s 3:1. Ekipi sta se pomerili še novembra in oktobra, novembra je Triglav slavil s 4:1, mesec prej pa Slavija Junior s 4:2. Četa Gorazda Reklja je bila po rednem delu DP druga po rednem delu, le točko za državnimi prvaki z Jesenic, Triglav je bil tretji s petimi manj, tudi zato ima Slavija Junior prednost domačega igrišča in zato bo edina tekma potekala v Zalogu. Zaradi vseh teh dejstev lahko vlogo favorita pripisujemo Slaviji Junior, a finalista bo odločil en spopad, 60 minut igre (razen, če pride do podaljška/ov), zaradi česar imajo tudi Kranjčani, lani tretji v DP in prvaki lige IHL, prav tako odlično priložnost, da se uvrstijo v svoj prvi veliki finale DP.


Tudi sicer pa bo finale za oba kluba prvi v njuni zgodovini. Nekateri boste vprašali, kako, saj so Založani v tem že nastopali (celo petkrat), in to res je, toda tisto je bil drug klub, ki danes ne obstaja več.

Članki iz rubrike