Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.01.2021 20:47:12

Stari dobri finale: Olimpija - Jesenice! Kranjčani delali težave favoriziranim železarjem!

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so drugi finalisti slovenskega državnega prvenstva.

V današnji drugi polfinalni tekmi so v gosteh premagali kranjski Triglav s 4:3 (1:0, 0:0, 3:3). Prvo tekmo so dobili s 5:0. V finalu bo njihov pričakovan tekmec stari slovenski hokejski znanec SŽ Olimpija.

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so se uvrstili v finale, toda Kranjčani so se danes dobro borili in bili dolgo celo v igri za presenečenje.

Gostje so sicer povedli v prvi tretjini, ko je zadel Aljoša Crnovič. Potem pa dolgo ni bilo več zadetkov, predvsem po zaslugi domačega vratarja Gala Remškarja Jelerja, ki je ubranil vse strele v tej tretjini. Povsem brez dela pa ni bil niti Žan Us na jeseniški strani.


Borbenost se je Triglavu izplačala v 45. minuti, ko je Mihael Potočnik izenačil. Veselje Kranjčanov je bilo sicer kratko, saj so Jeseničani hitro spet povedli, po novem zadetku, uspešen je bil Blaž Tomaževič v 50. minuti, pa je kazalo, da so gostje strli odpor Triglava. A domači se še niso predali, znižanje Žana Zupana v 53. minuti je spet pomenilo žarek upanja. Slabo posredovanje Žana Usa pa je nato Triglavu prineslo še eno izenačenje po strelu Anžeta Terlikarja.

Na koncu, ko so domači že razmišljali o podaljšku, pa jih je presenetil mladi jeseniški Kanadčan, šele 17-letni Francesco Pinelli, ki je z lepim prodorom pol minute pred zvokom sirene dokončno odločil tekmo in polfinale.

Jeseniško-kranjski polfinalni obračun se je sicer začel z manjšo zamudo, saj so Kranjčani četrtfinale zaradi okužb v svoji ekipi končali šele ta teden, ko so v tretji tekmi premagali mlado jeseniško ekipo. Na prvi tekmi proti močnejši jeseniški zasedbi pa so nato prepričljivo izgubili z 0:5. Na poti do polfinala pa so Sij Acroni Jesenice zanesljivo z dvema visokima zmagama premagale Celjane.

Jeseničani se bodo v velikem finalu DP pomerili s SŽ Olimpijo, ki je v dveh tekmah brez težav odpravila Slavijo junior. Finalni boji bodo predvidoma na sporedu po koncu alpske lige, v kateri tudi nastopata oba finalista slovenskega DP.

Članki iz rubrike