900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

pr
pr
0 30.01.2021 14:53:09

DONČIĆ IN ILIČIĆ SKUPAJ?! Da, pa ne le onadva! Še več zvenečih imen je ZDRUŽILO TOLE!

Josip Iličić
Profimedia
Fundacija Uresničimo sanje je v svojo družino ob ustanoviteljih Luki Dončiću, Jaki Bijolu in Robertu Kristanu povabila nova eminentna imena slovenskega športa, ki bodo sodelovali v kampanji "Prehojene poti za nove mlade moči".

Osnovni namen fundacije in tudi omenjene kampanje je pomagati otrokom pri uresničitvi njihovih skritih športnih ambicij, ki jim zaradi finančnih preprek morda nikoli ne bi bile dosegljive. In vrhunski športniki so zagotovo tisti, ki se še kako dobro zavedajo, kako pomembna so podpora, kvalitetni treningi in dobri pogoji za treninge že v zgodnjem otroštvu. Vsak mladi športnik pa si želi doseči in doživeti tisto, kar danes dosegajo naši najboljši ter najprepoznavnejši športniki.

Del kampanje, ki bo pripomogla, da se bo v Sloveniji veselje ob športnih uspehih nadaljevalo tudi z naslednjimi generacijami, so odslej tudi slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić, smučarska tekačica Anamarija Lampič in kolesar Tadej Pogačar. Vse tri odlikuje predanost športu, borbenost, iskrenost, skromnost, požrtvovalnost, dobrosrčnost in velika želja po uspehu. Imajo vse značilnosti, ki športnika delajo vrhunskega.


Vsak od njih bo fundacijo podprl s podpisano unikatno majico, za katero bo na spletni strani www.uresnicimosanje.si potekala dražba, vsa sredstva pa bodo namenjena mladim, nadobudnim športnikom iz socialno ogroženih okolij. Z zbranimi sredstvi se jim bo vsak mesec omogočalo, da bodo svoj talent nadgrajevali z enakimi možnostmi kot ostali otroci. Vsaka majica, ki bo na dražbi, bo poleg originalnega podpisa vsebovala fotografijo in osebno zgodbo ter športno pot podpornika.

Skozi celotno leto 2021 pa bodo športniki-podporniki prispevali tudi različne artikle, ki so jih spremljali ob njihovih uspehih. Fundacija je pretekli mesec moči ob posameznikih združila tudi s prvimi ekipnimi podporniki: plemenit namen je prepoznala tudi NK Olimpija, s katero so pomagali mladoletnemu nogometašu, ki je zaradi koronavirusa ostal brez edinega starša.

Razkritje prvih treh podpornikov kampanje je samo začetek čudovite skupne zgodbe, ki jo bodo v prihodnjih mesecih nadgradili še mnogi vrhunski športniki, katerih imena pa zaenkrat ostajajo skrivnost.

Članki iz rubrike