Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bk
bk
0 13.01.2021 12:55:08

Mladi Jeseničani na prvi četrtfinalni tekmi DP presenetili Triglav

Martin Metelko
Potem ko so v ponedeljek Sij Acroni Jesenice z 2:0 v zmagah iz končnice že izločile Celjane in se uvrstile v polfinale, od katerega le ena zmaga ločuje tudi njihove večne rivale, ki so na prvi tekmi četrtfinala MK Bled v nedeljo premagali z 8:1, sta bili sinoči odigrani še preostali prvi tekmi prvega kroga končnice domačega prvenstva. Na obeh je bilo dogajanje še kako zanimivo.

Druga članska ekipa z Jesenic je premagala tretjeuvrščenega po rednem delu, Triglav, in to v njegovi dvorani. To je bila šesta medsebojna tekma med Triglavom in Jesenice mladimi to sezono v različnih tekmovanjih, a šele prvič je zmaga pripadla četi Gabra Glaviča – in do nje ne bi mogli priti v boljšem trenutku. Končala se je z nogometnim izidom 2:1, vse najpomembnejše pa se je zgodilo v zadnji tretjini. Gostje so po le 53 sekundah tretje tretjine prek Naceta Langusa prešli v vodstvo, a Triglav je po natanko eni minuti izenačil, za kar je poskrbel Anže Terlikar, in ekipi sta bili znova na začetku. Tekma se je »zlomila« šele po 54. minuti, ko so nosilci igre domačih sedeli na kazenski klopi ali celo morali zapustiti tekmo in Jeseničanom ponudili igro z dvema igralcema več, ki pa se je Žiga Dežman ni bal unovčiti in poskrbel je za veliko presenečenje.

Zelo pestro je bilo tudi na drugi četrtfinalni tekmi, na kateri je Slavija Junior prišla do vodstva v zmagah. A Mariborčani so se v Tivoliju izkazali; tudi ko so na sredini tekmi zaostajali z 0:3, niso vrgli puške v koruzo in v šestih minutah so si s tremi goli zagotovili izenačenje. To je bila dobra šola za domačine; ko so ti v tretji tretjini prišli do prednosti, je niso več zapravili, čeprav so se morali za to zelo potruditi. Povratni obračun moštvi čaka že jutri, ko je na sporedu tudi tekma med MK Bledom in SŽ Olimpijo.


Triglav - Jesenice mladi 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Kranj – Arena Zlato polje. Brez gledalcev. Sodniki: Lešnjak, Snoj (oba Ljubljana) in G. Franc Žirovnica).
Strelci: 0:1 Langus (A. Podrekar, 41.), 1:1 Terlikar (Grošelj Sebastjan, 42.), 1:2 Dežman (Langus, 57., PP2).
Kazenske minute: Triglav 17 + 10 (Grošelj), +20 (K. Potočnik), Jesenice mladi 10.


Slavija Junior - Maribor 6:4 (1:0, 2:3, 3:1)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. Brez gledalcev. Sodniki: Bajt, Pagon (oba Hrušica) in Javornik (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Čampa (Sitar, Primar, 6., PP1), 2:0 Humar (Truden, Kompolšek, 23.), 3:0 Čampa (Truden, 30.), 3:1 Uduč (Vinčec, Robar, 33., SH1), 3:2 Nemeček (Ribič, Kadić, 38., PP2), 3:3 Nemeček (Leber, Kadić, 39., PP1), 4:3 Šubic (Chvatal, Čampa, 46.), 5:3 truden (Lapornik, Kompolšek, 48.), 5:4 Kadić (Robar, 52.), 6:4 Primar (Humar, 59.)

Kazenske minute: Slavija Junior 12 + 10 (Chvatal), Maribor 10.

Članki iz rubrike