profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.10.2019 19:20:27

Lahko Proteus zruši Konstruktor?

Žiga Požar bo imel veliko priložnost, da se pokaže in dokaže proti Mariborčanom.
psno
V Postojni je to soboto na sporedu veliki derbi med ekipama, ki sta letos pokazali največ, Proteusom in Konstruktorjem.

Derbi na novem kegljišču v Športnem parku v Postojni bo celo eno uro prej kot običajno. Tako Konstruktor kot tudi Proteus imata svoje prednosti kot tudi slabosti. Oboji imajo nekaj adutov v rokavu. Veliko bo seveda odvisno tudi od taktike in tega, kdo bo bolje prijavil svoje pare. Obeta se razburljiva tekma, komu se bo nasmehnila sreča, pa bomo videli zvečer. Aktualni prvaki stavijo predvsem na izkušnje in tudi na trenerja Pihlarja, ki je stari maček. Toda v minulem krogu so bili doma igralci Konstruktorja močno zaspani in se lahko zahvalijo le boginji sreče, da so prišli do zmage. Postojnčani, ki jih vodi Zoran Ulaga, so se v Kranju izkazali z dobrimi rezultati. Končno se je razigral tudi novinec Igor Čosič, ki seveda zelo dobro pozna Mariborčane. Glede na vse, kar sta v letošnji sezoni ekipi pokazali, so Postojnčani celo v manjši prednosti.



Zanimiva tekma se obeta v Ljubljani, kjer bodo gostovali Tržičani. Nekaj več možnosti imajo vseeno Ljubljančani s "profesorjem" Primožem Pintaričem, ki ima seveda tudi dobro pomoč v soigralcih, medtem ko je pri Ljubelju v odlični formi le Čerin. Na tekmah v Novi Gorici, Kamniku in v Litiji so favoriti domačini, toda za vse velja, da bodo to morali dokazati tudi na stezah. Hrastničani so v prejšnjem krogu odigrali zanje izvrstno tekmo, toda za kakšen uspeh bo tudi tokrat tak rezultat premalo. Konjičani, pri katerih prednjači Franc Kirbiš, žal nimajo na razpolago cele ekipe za boj v Kamniku, medtem ko lahko v Litiji vendarle lahko pričakujemo veliko bolj izenačeno tekmo. Če bi slučajno igralci Triglava ponovili domači sobotni nastop, potem se bodo Litijani znašli v težavah.



Zelo zanimiv krog pa se obeta v ženski ligi. V Celju bo Ljuba Tkalčič prvič kot trenerka gostila aktualne prvakinje Triglav iz Kranja. Slednje so v prejšnjem krogu na domačih tleh doživele manjše razočaranje, medtem ko so Celjanke imele v Tržiču v rokah praktično dobljeno tekmo, ki so jo izgubile v zadnjem čiščenju. Celjanke imajo seveda cilj, da se vrnejo na vrh, kjer so bile dolga leta, medtem ko Kranjčanke želijo dokazati, da so kljub osipu še vedno močna ekipa. Zanimivo bo tudi v Slovenski Bistrici, kjer bo Impol gostil Radeljčanke. Oboje krvavo potrebujejo nove točke. Poslastica pa se obeta v Kamniku, kjer bodo gostovale Cerkničanke, ki so šele v prejšnjem krogu pokazale svojo pravo vrednost. Zadnja tekma bo v Mariboru, kjer bo Miklavž gostil vedno nevarne igralke Ljubelja iz Tržiča.



1. A liga moški, 5. krog (vse sobota)
Ograjca – Ljubelj (15.30)
Gorica – Hrastnik (16.00)
Proteus – Konstruktor (16.30)
Calcit – Konjice (17.00)
Litija – Triglav (17.30)


1. A liga ženske, 5. krog (vse sobota)
Impol – Remoplast (13.00)
Calcit – Brest (14.00)
Celje – Triglav (15.00)
Miklavž – Ljubelj (16.00)
Proteus – prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike