Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
1 21.06.2019 16:21:48

Mitja Robar je HOKEJIST, ki je zdaj postal tudi PREDSEDNIK. In to - MARIBORA!

Nikola Miljković
Nekdanji slovenski hokejski reprezentant Mitja Robar je novi predsednik hokejsko-drsalnega kluba (HDK) Maribor, pri katerem je leta 2000 začel svojo klubsko kariero. Mariborčan je bil za predsednika s soglasno podporo izvoljen na rednem letnem zboru članov, ki je bil 12. junija.

Volitve novega predsednika kluba so bile nujne, potem ko je prejšnji predsednik Gregor Purg maja odstopil zaradi službenih obveznosti.

Robar je prejel soglasno podporo za vodenje mariborskega kluba, ki se kot ostali hokejski kolektivi v Sloveniji sooča s pomanjkanjem sponzorskih sredstev. Šestintridesetletnik bo skušal s svojim znanjem in izkušnjami pomagati pri razvoju kluba.

Uradno še ni sklenil igralske kariere, se pa, kot je dejal za STA, nagiba k temu. "Ljubezen do hokeja bo pri meni vedno prisotna, je pa treba biti tudi realen. Moj nov izziv je tudi povezan z razmišljanjem o novih življenjskih priložnostih," je poudaril Robar.


"V zadnjih letih smo na višjo raven dvignili delo z mladimi, seveda pa je treba izboljšati stanje v članski selekciji. Mednarodna tekmovanja so povezana z velikimi denarnimi vložki, želje so, a je treba biti realen, tako da ostajamo navzoči na domači sceni, kjer so mladinci osvojili drugo mesto v državnem prvenstvu," je še poudaril.

Štajerec je igral za slovenske klube HK Slavijo, HDD ZM Olimpijo in HK Acroni Jesenice ter za klube v Skandinaviji, Nemčiji, na Češkem in v Avstriji. Nazadnje je nosil tudi dres zagrebškega Medveščaka, ki pa se je v minuli sezoni znašel v hudih finančnih težavah. Nato je ostal brez delodajalca.

Za slovensko reprezentanco je nastopil na dvanajstih svetovnih prvenstvih, od tega šestih v elitni diviziji, ter na dveh olimpijskih hokejskih turnirjih, vsega skupaj je zbral 144 reprezentančnih nastopov.

Hokejsko drsalni klub Maribor je bil ustanovljen leta 1993. Pri Lisjakih so igrali tudi Miha Verlič, Miha Štebih in Jan Muršak.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike