mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 12.04.2018 22:07:27

Ljubljančani s tremi goli Korena podaljšali finale vsaj do sobote

tw
Hokejisti SŽ Olimpije so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali Sij Acroni Jesenice. Izid v zmagah so znižali na 1:2, naslednja tekma bo v soboto ob 18.30 v Ljubljani.

Jesenice - SŽ Olimpija 3:4 (1:0, 1:3, 1:1)

Jesenice - Dvorana Podmežakla, gledalcev 3500, sodniki: Trilar, Zrnič (glavna), Arlič, Markizeti (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Tavželj (Glavič, Magovac, 14.), 1:1 Koren (Čepon, Rajsar, 25., 1:2 Koren (Snoj, Čepon, 26.), 1:3 Zorko (Hebar, Sever, 32.), 2:3 Logar (Tomaževič, 33.), 3:3 J. Sodja (Pem, 51.), 3:4 Koren (Hebar, 52.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 4, SŽ Olimpija 6.

Jeseniški hokejisti so si na zadnjem dvoboju v Tivoliju pripravili lepo izhodišče. Priložnost, da pokal za najboljšega v državi železarji dvignejo pred svojimi navijači, pa je v Podmežaklo privabila lepo število privržencev hokeja.

A ti končne odločitve še niso dočakali, kljub začetnemu vodstvu so na koncu domači izgubili in odločitev o prvaku so gostje prestavili vsaj do sobote in druge tekme v Ljubljani.

Statistika je bila sicer v tej sezoni krepko na strani železarjev. Do današnje tekme so izgubili le enkrat (v alpski ligi decembra lani), dobili pa pet tekem rednega dela alpske lige, štiri tekme v regionalnem tekmovanju v končnici, pa pokalni finale in še prvi dve preizkušnji finala DP.

Začetek je bil podoben kot na prejšnji tekmi v Tivoliju in tudi učinek gostov; tako kot takrat so zeleno-beli pritiskali v uvodu, si pripravili nekaj lepih priložnosti, izstopala sta Andrej Hebar in Gal Koren, slednji je bil v dveh akcijah zelo blizu zadetku, toda ploščka niso znali spraviti v vrata Clarka Saundersa.

Domači pa so počakali, da je prvi nalet minil, potem pa so sami napadli Tilna Spreitzerja v vratih Olimpije. Markus Piispanen, Luka Bašič in Gašper Glavič so bili nevarni, zadel pa je nato Andrej Tavželj, ki je izkoristil drugo izključitev Hebarja v uvodni tretjini in z močnim strelom od daleč poskrbel za veselje na tribunah.

Druga tretjina je nato prinesla tudi veliko zadetkov, toda domači niso bili najbolj zadovoljni zaradi serije hitrih golov. Zadevati so namreč začeli gostje, ki so v uvodu tega dela zares silovito pritisnili in jurišali proti Saundersu. Sad takšne igre sta bila dva zadetka v manj kot minuti, za oba je poskrbel Gal Koren. Najprej s strelom s strani, potem pa še po lepi kombinaciji s Kristijanom Čeponom in s strelom pod prečko.

Igra se je povsem razživela, Jeseničani so bili v teh trenutkih v škripcih, Olimpija pa v naletu. Dovolj za še en zadetek, ko je Hebar lepo zaposlil Luko Zorka, temu pa ni bilo težko zadeti v polno.

A tudi zaostanek z 1:3 še ni prinesel odločitve na tekmi. Domači so se hitro pobrali, spretni Miha Logar pa je s prodorom in z novim zadetkom spet dvignil na noge navijače; ti so do konca tretjine videli močan jeseniški pritisk, tudi ob številčni prednosti, veliko dela za Spreitzerja, na koncu pa še vedno izid, ki je obetal še zelo zanimivo zadnjo tretjino.

Gostje so v tej znali ustaviti tekmece. Imeli so rahlo terensko premoč, tudi več priložnosti, iz katerih bi lahko še povišali vodstvo. Potem pa so se dvignili domači in bili vse nevarnejši. Kmalu so ta nov nalet tudi izkoristili s hitrim protinapadom, ko je Spreizter plošček po strelu Nika Pema še odbil, Jaka Sodja pa je nato zadel za 3:3.

Toda le dobre pol minute pozneje se je na drugi strani spet izkazal Koren in poskrbel za novo ljubljansko upanje.

Ta zadetek pa je bil tudi zadnji in odločilni. Sledil je sicer še pritisk domačih, ki so bili v zadnjih minutah boljši, brez vratarja so poskusili šele v zadnjih 45 sekundah, toda tako želenega zadetka kljub nekaj vročim trenutkom pred Spreitzerjem ni bilo, tako da so se prve finalne zmage veselili gostje.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike