Premiera filma Pero Lovšin, žena Darja in sin Matej Odkrito.si

Darji Lovšin bilo vsega dovolj in se je odselila

Château de La Rochepot Svet24.si

Zaigral svojo smrt in se z ukradenim denarjem ...

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

FOTO2 Stanovanje Moste Svet24.si

FOTO: Bi za to stanovanje v Ljubljani plačevali ...

Kate Middleton Svet24.si

Kleopatra je rada zvrnila kozarec rujnega, Kate pa...

1066 Njena.si

Slovenska voditeljica objavila fotografijo hudih ...

sabina mlakar Njena.si

Sabina iz šova letela kot raketa?

STA
STA
0 12.04.2018 17:37:26

Na igrah Commonwealtha izginili novi športniki

Prireditelji iger Commonwealtha, ki jih gosti avstralski Gold Coast, so sporočili, da pogrešajo že 14 športnikov. Zadnji izginuli so igralca squasha iz Sierre Leona ter atleti iz Ruande, Ugande in Gane. Že pred tem je neznano kam odšlo osem Kameruncev.

Poleg dveh igralcev iz Sierre Leona pogrešajo enega atleta iz Gane in Ruande ter dva atleta iz Ugande, so razkrili prireditelji. Že pred tem so brez obvestila odšli kamerunski športniki, trije dvigalci uteži in pet boksarjev.

Vodja iger Commonwealtha David Grevemberg je pojasnil, da dokler ne pride do kršitev pogojev vize, položaj spremljajo, ne morejo pa nič ukrepati. "Iščemo jih, lahko potujejo znotraj omejitev vize."

Pred začetkom iger je notranji minister Avstralije Peter Dutton opozoril športnike, ne ne ostajajo pri njih po preteku vize.

Omenjeni primeri izginotja športnikov pa niso prvi na velikih tekmovanjih. Leta 2012 je pet boksarjev, nogometašica in plavalec izginilo iz olimpijske vasi na OI v Londonu. Na zadnjih igrah Commonwealtha v Avstraliji leta 2006 je za azil zaprosilo 26 športnikov in športnih funkcionarjev iz afriških držav.

Značke: šport, sta

Članki iz rubrike