Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 10.09.2017 20:10:47

Prva letošnja lovorika v roke železarjem (foto)

www.alesfevzer.com
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja za sezono 2017/18. V finalu turnirja v Celju so premagali SŽ Olimpijo s 3:0 (0:0, 1:0, 2:0).

Za Jeseničane so zadeli Markus Piispanen (23.), Jaka Šturm (45.) in David Planko (52.).


Zadnje dejanje štiridnevnega hokejskega dogajanja v Celju - Hokejska zveza Slovenije je letos pokalno tekmovanje priredila v nekoliko drugačni obliki, predvsem pa hitreje in učinkoviteje kot v lanski izvedbi -, na katerem so se kot gostitelji izkazali Celjani, je bilo pričakovano.

V finalu sta se za pokal pomerila tekmeca iz tradicionalnih hokejskih okolij, pa čeprav so se na ljubljanski strani tokrat prvič v tej vlogi na derbiju predstavili igralci novega najmočnejšega kluba iz prestolnice, SŽ Olimpije.

Na poti do finala je SŽ Olimpija v soboto premagala Triglav s 4:1, Jeseničani pa domačo zasedbo ECE Celje s 6:3 (1:1, 2:3, 0:2).

V četrtfinalnih bojih je v četrtek Triglav premagal MK Bled s 7:3, ECE Celje pa Playboy Slavijo s 5:3. SŽ Olimpija je v petek premagala Maribor s 7:0, Sij Acroni Jesenice pa mlado jeseniško postavo z 11:1.

Danes so finale za odtenek podjetneje začeli igralci v zelenem. A rahle terenske premoči niso izkoristili, vratar Clarke Saunders je bil zanesljiv, prav tako pa tudi Robert Kristan, ki je tekmo začel v vratih ljubljanske ekipe. Jeseničani so imeli v nadaljevanju dve priložnosti z igralcem več, obe sta ostali neizkoriščeni, prav tako kot prva ljubljanska ob koncu tretjine. Po močnem strelu Andreja Hebarja je sicer Miha Pesjak plošček preusmeril proti golu, številni v dvorani so bili prepričani, da je bil tudi prek črte, a sodniki zadetka niso videli in ostalo je pri 0:0.

Nadaljevanje je bilo bolj po jeseniških željah. Tretji "power-play" so železarji izkoristili, zadel je Markus Piispanen, potem pa so bili tudi več pred vrati tekmecev in imeli več nevarnih napadov. A izkušeni vratar zmajev Kristan ni več klonil, tudi ko so se tekmeci nekajkrat sami znašli pred njim po protinapadih, ljubljanska igra v napadu pa v tem delu ni bila takšna, da bi prinesla izenačenje.

V zadnjem delu so gorenjski hokejisti povsem zagospodarili na ledu, bili pa tudi učinkovitejši; za povišanje vodstva je poskrbel Jaka Šturm, ko je spretno preusmeril plošček pred vrati Olimpije, na 3:0 pa po protinapadu, ko so imeli Jeseničani sicer še igralca več, povišal David Planko in dokončno odločil prvi derbi nove sezone.

"Pred tekmo smo pričakovali izenačen boj. Vemo, kaj prinaša derbi. Mogoče so se komu tresle roke. V drugi polovici smo izkoristili to, kar smo delali ves avgust. Poudarek je na hitrem hokeju, borbenosti pa ne bo zmanjkalo. Mladi fantje si upajo narediti nekaj več za svoj klub in seveda smo zelo zadovoljni z doseženim," je tekmo povzel jeseniški hokejist Andrej Tavželj.

"Ne iščemo alibijev. Imeli smo priprave, kakršne smo imeli, proti Celju smo se regenerirali. Glave so nam malo ušle, fizika je bila v redu, mentalni del pa ... malo bolj moramo biti zbrani, preveč smo zamujali v obrambi. Imeli smo premalo pomoči v obrambnih nalogah. Sicer pa je tak turnir super, še posebej, ker je pred začetkom ligaških tekmovanj in lahko preverimo formo," pa je ocenil trener Ljubljančanov Andrej Brodnik.

Izidi
- četrtek, 7. september:
- četrtfinale:
Triglav - MK Bled                     7:3 (1:1, 3:2, 3:0)
ECE Celje - Playboy Slavija           5:3 (0:0, 3:1, 2:2)

- petek, 8. september:
- četrtfinale:
Maribor - HK Olimpija                 0:7 (0:3, 0:2, 0:2)
Sij Acroni Jesenice - Mladi Jesenice 11:1 (1:1, 3:0, 7:0)

- sobota, 9. september:
- polfinale:
Triglav - SŽ Olimpija                 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
ECE Celje - Sij Acroni Jesenice       3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

- nedelja, 10. september:
- finale:
SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice     0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike