Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.09.2017 18:49:13

Za uvod SP v Ljubljani gladka zmaga Slovenk

V Ljubljani se je začelo svetovno odbojkarsko prvenstvo igralk do 23 let. Slovenke, ki ciljajo visoko, so tekmovanje začele odlično, v svoji prvi tekmi po novih pravilih - te bodo na tem prvenstvu preizkušali - so v skupini A po vsega 56 minutah igre s 4:0 (15:11, 15:10, 15:10, 15:8) premagale Argentino.

Nekaj težav so imele v dvorani Stožice le na začetku tekme, ko pa so se znebile treme, so zaigrale vsaj približno, kot znajo, in zanesljivo zmagale. Boljše so bile v vseh elementih, iz napada so dosegle 28, z blokom devet, s servisne črte deset, z napakami tekmic pa 13 točk. Same so storile 14 napak, dobile štiri ase, vse že v prvem nizu.

Najučinkovitejši igralki v slovenski vrsti sta bili Iza Mlakar s 14 in Lana Ščuka z devetimi točkami, pri tekmicah je Antonela Fortuna dosegla 15 točk. Tina Grudina je dosegla štiri blok točke, Eva Mori pa tri ase.



Slovenija nastopa v postavi: Eva Mori, Darja Eržen, Ana Marija Vovk, Pia Blažič, Maja Pahor, Iza Mlakar, Lana Ščuka, Ela Pintar, Špela Marušič, Saša Planinšec, Anita Sobočan, Tina Grudina.

V ponedeljek bodo izbranke Alessandra Chiappinija pomerile z Dominikansko republiko. V skupini bodo sledile še tekme s Kitajsko, Tajsko in Egiptom.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike