pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 29.06.2017 16:30:23

Hidria in jeseniški hokej si obetata strateško partnerstvo

Hidria je z današnjim podpisom pisma o nameri z jeseniškimi hokejisti lansirala projekt Gradimo partnerstva za bodoče zmagovalce. Ne gre za klasično donacijo, temveč za dolgoročno sodelovanje v podporo jeseniškemu hokeju, so na novinarski konferenci pojasnili predstavniki Hidrie in obeh jeseniških hokejskih društev.

Kot je pojasnila direktorica Hidrie Urška Svetlik, Hidria kot družbeno odgovorno podjetje že leta podpira različne športe, letos pa so se odločili to podporo še nadgraditi s projektom Gradimo partnerstva za bodoče zmagovalce, s katerim bodo podpirali razvoj mladih talentov in njihove aktivnosti v različnih družbenih okoljih, kjer je Hidria prisotna. K projektu pa se bodo potrudili pritegniti in vključiti tudi poslovne partnerje, tako da bi postal vseslovenski.

Projekt so uradno zagnali danes, ko so mladim perspektivnim jeseniškim hokejistom podarili kompozitne hokejske palice, športne majice in kape. "To je bil prvi korak, nato pa nameravamo v pogovoru s klubom in starši ugotoviti, na kakšen način lahko pomagamo, da bo učinek največji. Ne želimo le nakazati nekega zneska, temveč pomagati na najboljši možen način za uspešen razvoj," je povedala Svetlikova in pojasnila, da se bodo zaradi tega tudi finančne zaveze pokazale postopno.

Hidria je danes podpisala pismo o nameri z obema hokejskima kluboma HD Jesenice in HDD Jesenice. Tamkajšnjim hokejistom ponuja podporo pri štipendiranju, strokovnih praksah in zaposlitvi v okviru Hidriinih potreb.

Predsednik HDD Jesenice Anže Pogačar je vesel, da je Hidria prepoznala njihovo delo, pomen hokeja za Jesenice, zgodovino in tradicijo. "Jeseniškemu hokeju želimo povrniti nekdanji sijaj," je izpostavil Pogačar, ki je prepričan, da bo dolgoročno strateško partnerstvo s Hidrio prineslo veliko pozitivnega za hokej in podjetje.


"V naši hokejski družini je vsak pokrovitelj, sponzor in vsak, ki si želi pomagati, dobrodošel," je dejal Pogačar in dodal, da nekateri pomagajo z denarjem, nekateri pa na drugačen način. Vesel je, da sta v sodelovanje s Hidrio vključeni obe društvi, da je jeseniški hokej enoten ter se osredotoča tudi na razvoj mladih hokejistov.

Zaenkrat sodelovanje s Hidrio prinaša nekaj opreme za mlade in ugodnosti ter pomoči pri zaposlovanju članskih igralcev. "Upamo, da se bo ta zgodba nadgrajevala in razvila v uspešno partnerstvo," je sklenil Pogačar.

Pojasnil je tudi, da je za HDD Jesenice trenutno čas podpisovanja sponzorskih pogodb, pri čemer je glavna prioriteta društva zagotoviti ustrezen proračun za novo sezono. "Ostati želimo vsaj v enakih finančnih okvirih kot v lanski sezoni," je povedal in dodal, da bo članska ekipa v novi sezoni odigrala več kot 80 tekem, kar pa je polprofesionalno kar težko izvedljivo.

Spomnil je, da so v minuli sezoni dosegli pozitivne rezultate. "Bili smo državni prvaki in vzgajali smo mlade igralce. Naredili smo nekaj dobrega za slovenski hokej, gledalcem pa ponudili družabne dogodke, kar so nam pokazali z obiskom v dvorani, za kar smo jim hvaležni," je dejal Pogačar, ki si želi, da bi se lanska zgodba v novi sezoni še nadgradila in bi imel jeseniški hokej svetlo prihodnost.

Ekipa bo nastopala v mednarodni ligi AHL, v kateri bo v novi sezoni 17 ekip. Obstoječim 16 ekipam se bo pridružila ljubljanska Olimpija. "To je za slovenski hokej pozitivno, saj pomeni več derbijev v sezoni," je še povedal Pogačar.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike